Commercieel Management Traineeship

Solliciteer nu

Commercieel Management Traineeship

Neem de leiding over een commercieel team van Belsimpel, onderhoud commerciële partnerships en zorg voor een vliegende start van je carrière!

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Geef leiding en begeleid uitdagende commerciële projecten

Je kwaliteiten benutten en jezelf ontwikkelen als leidinggevende met veel verantwoordelijkheid binnen een commercieel team; die kans krijg jij in het Commercieel Management Traineeship bij Gomibo. De commerciële afdeling bestaat uit meerdere teams (Team Marketing, -Inkoop, -Zakelijk en -Data Analyse), elk verantwoordelijk voor partnerships binnen hun eigen domein. In het Commercieel Management Traineeship word jij in sneltreinvaart klaargestoomd voor een leidinggevende rol in één van deze teams, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wil jij je ontwikkelen op het gebied van leidinggeven, werk je graag aan diverse commerciële projecten en uitdagingen én ben je in staat om anderen met jouw enthousiasme te motiveren? Dan is ons Commercieel Management Traineeship wat voor jou!


Wat doe je als Commercieel Management Trainee?

Het Commercieel Management Traineeship is een intensief programma van 1,5 tot 2 jaar. Je wordt ondergedompeld in de Belsimpel-cultuur en krijgt de kans om samen te werken met professionals op commercieel gebied. Voor commerciële afspraken en het afstemmen van provisies en budgetten hebben we belangrijke partnerships met fabrikanten en leveranciers. Jaarlijks worden er bij partijen voor honderden miljoenen euro’s aan producten ingekocht en verkocht, wat het managen van deze partnerships cruciaal maakt. 

Daarnaast leer je verantwoordelijkheid te dragen voor een commercieel team van A-Z. Je wordt leidinggevende van een getalenteerde en ambitieuze groep collega’s en je draagt actief bij aan de ontwikkeling en uitvoering van commerciële strategieën. Wij geloven dat je pas echt goede leiding geeft als je de inhoud goed beheerst. De eerste 3 maanden staan daarom in het teken om jou een inhoudelijke expert te maken van het team waar jij verantwoordelijk voor wordt. 

Per commercieel team verschilt logischerwijs de inhoud van het traineeship. Geen trainee is hetzelfde en we gaan samen op zoek waar jij het meest kan bijdragen en waar jouw affiniteit ligt. Hieronder wordt kort geschetst wat het traineeship inhoudt per team. Tijdens het sollicitatieproces gaan we samen met jou op zoek naar de richting die het beste bij jou past!

Onderdelen van het Traineeship

 • Je buigt je over bijna alle HR-aspecten zoals trainingen, coaching, cultuuroverdracht en ontwikkeling. Je houdt 5-wekelijkse 1-op-1 gesprekken met collega’s waarbij je de voortgang van collega’s in de gaten houdt en blijf je op de hoogte van wat er speelt in hun leven. Jij zorgt ervoor dat elke collega voldoende uitdaging heeft en met veel plezier naar werk gaat!

 • Na verloop van tijd word je verantwoordelijk voor een groot commercieel verbeterproject, zoals bijvoorbeeld het uitbreiden van onze internationale partnerships of het implementeren van een nieuwe werkwijze zoals een voorraadanalyse. We gaan samen op zoek naar waar jouw krachten liggen en wat het beste bij jou past.

 • Je ontwikkelt je op het gebied van projectmanagement. Elk kwartaal stel je samen met je team teamdoelen op waarbij het jouw verantwoordelijkheid is dat deze doelen behaald worden.

 • Aanspreekpunt vanuit jouw team voor alle commerciële teams en overige interne teams (Finance, Klantenservice, Logistiek etc.) 

Je hoeft geen geboren leider te zijn. Het traineeship is bedoeld om jou handvatten en tools te geven om dit te worden. Zolang jij écht alles uit jezelf wil halen, een aanstekelijk enthousiasme hebt en fanatiek bent om een team van A tot Z te runnen, volgt de rest vanzelf. Dit alles doe je samen met een hechte groep trainees, waar je ook veel van elkaar leert!

De commerciële teams

Hieronder is kort per team weergegeven waar jouw verantwoordelijkheden liggen:

Marketing

 • De kwaliteit en de executie van onze marketingcampagnes (Google Ads, Social Media, radio- en tv, Out of Home etc) van alle partners op een platform met meer dan 2 miljoen sessies per maand.

 • Verbeteren van marketingstrategieën in een snel veranderende telecom markt.

 • Doorvertaling interne sales campagnes en contactpersoon tijdens onder andere grote productlanceringen van externe partners (Google, Samsung, Odido, KPN) 

Inkoop

 • Altijd de beste prijzen in Europa en de meest accurate voorraad.

 • Als eerste de nieuwste producten in huis en altijd een zo volledig mogelijk assortiment.

 • Verbeteren van inkoopstrategieën en het inkoopbeleid om de prijsstelling van de producten op de website te verbeteren.

 • Relatiebeheer van fabrikanten als Samsung en Apple, en in totaal meer dan 100 leveranciers, distributeurs en fabrikanten in de hele EU, 

Data analyse 

 • Het analyseren van de markt waarna je ervoor zorgt dat we zo competitief mogelijk staan.

 • Prijsanalyses van alle abonnementen en bundels op ons platform.

 • Rapportages maken en analyseren de verkopen van Belsimpel en Gomibo om andere teams binnen Belsimpel te helpen met het maken van de juiste beslissingen. 

 • In samenwerking met Team Provider Partnerships data omzetten naar commerciële afspraken. Je vertaalt data naar betere marges, waardeverhoging van orders en marketing strategie. 

Business 2 Business (B2B) 

 • Contact en relatiemanagement met zowel grote zakelijke klanten, kleine bedrijven en ZZP’ers 

 • Coördineren van de grootste zakelijke deals en zorgen voor een perfecte afhandeling.

 • Groei op de zakelijke markt (jaarlijks met tientallen miljoenen euro omzet) door potentiële klanten toe te voegen die nog niet bekend zijn met onze service.

Trainee = ontwikkelen en groeien

Jouw ontwikkeling staat centraal tijdens het traineeship. Je start samen met een hechte groep trainees direct een intensief trainingsprogramma, waarin je veel leert op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk vlak. Je volgt trainingen waarbij de onderwerpen slim werken, onderhandelen, presenteren voor externe partners, contact met externen en gespreksvoering waar ook vakinhoudelijke aspecten centraal staan. Vaardigheden waar jij de rest van je carrière enorm veel profijt van gaat hebben.

Gedurende het traineeship blijven we met je in gesprek om te kijken naar jouw kwaliteiten, voorkeuren en wat er écht bij jou past. Wekelijks heb je 1-op-1 gesprekken met de commercieel manager die jou begeleidt. In deze gesprekken komen jouw ontwikkelpunten aan bod, maar is er ook genoeg ruimte om over commerciële vraagstukken te discussiëren. We helpen jou met je persoonlijke ontwikkeling op een unieke manier: vanaf dag 1 krijg je veel verantwoordelijkheden, precies zoveel als waar jij op dat moment aan toe bent (en misschien soms nét een beetje meer). Vervolgens zorgen we ervoor dat jij al die verantwoordelijkheden op een slimme manier aanpakt én jouw kwaliteiten benut om deze aan te kunnen.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Met je mede-trainees ga je een intervisietraject in met als doel jezelf nog beter te leren kennen en van elkaar te leren. Er is ook meer dan genoeg ruimte voor ontspanning en je onderneemt veel samen met je collega’s zoals een rondje varen door de Groningse grachten op de Belsimpel sloep, een teamuitje of onze standaard VrijMiBo!

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 Wie ben jij?

 • Je hebt een wo-diploma afgerond (bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde of marketing, of je hebt aantoonbare affiniteit met commercie).

 • Mensen omschrijven jou als een echte kartrekker.

 • Je bent proactief, hebt pit en durft je (kritische) mening te geven over zaken die volgens jou beter kunnen en trekt op tijd aan de bel als dat nodig is. 

 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als op schrift. Je vindt het leuk om met veel verschillende partijen (providers, fabrikanten, collega’s) contact te onderhouden.

 • Je bent analytisch sterk. Data kun jij goed interpreteren om marketingcampagnes te optimaliseren.

 • Je ziet kansen, bent creatief, neemt initiatief en werkt gestructureerd om dingen voor elkaar te krijgen.

 • Je wilt graag heel veel leren in een korte tijd, bent open en nieuwsgierig.

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.