Product Owner

Solliciteer nu

Product Owner

Werk in een slim team achter de schermen aan de ontwikkeling van onze SaaS oplossingen


Fulltime | 36-40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Nederlands | English

Toegang tot de digitale wereld voor iedereen gemakkelijker maken.

Als Product Owner neem je het voortouw in de transitie van onze inhouse ontwikkelde e-commerce website en systemen naar het Gomibo platform als SaaS oplossing. Om dit te realiseren zijn ambitieuze projecten gestart met veel veranderingen op technisch gebied. Je slaat de brug tussen de bedrijfsstrategie en onze ontwikkelteams en zorgt dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Een cruciale rol, waarbij je grote verantwoordelijkheid draagt voor de internationale uitbreiding van de Gomibo Group: Belsimpel, Verifai, Tulip Assist en Gomibo SaaS.


Wat doe je als Product Owner?

In deze rol ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • De begeleiding van een multidisciplinair development team van vijf tot tien collega’s in een mix van starters en ervaren collega's.
 • De visie, roadmap en doorontwikkeling van (nieuwe) features voor onze SaaS oplossingen vanuit het Minimum Viable Product (MVP) principe.
 • Het in kaart brengen van behoeften en wensen van de stakeholders zoals gebruikers, B2C- en B2B klanten en interne teams.
 • Het vertalen van de business rules naar functionaliteiten. Je brengt complexe abstracte problemen terug naar behapbare projecten waar je team mee aan de slag kan.
 • De analyse van technische uitdagingen en -risico’s en waarborging van kwaliteitseisen.
 • Projectmanagement. Je stelt de juiste prioriteiten en stuurt bij waar nodig. Je zorgt dat de juiste mensen aan de juiste zaken werken en bewaakt de voorgang zodat we snel stappen vooruit maken.
 • Het signaleren van verbeteringen op de afdeling. Je hebt een kritische blik, stelt de juiste vragen wanneer iets niet soepel verloopt en denkt proactief mee over dingen die beter kunnen. 

Manier van werken

Je werkt nauw samen met de oprichters en de developers in je team om je teamdoelen en projecten te bespreken. Daarnaast ben je onderdeel van het Product Owner team dat bestaat uit ongeveer tien collega’s. Doordat de lijntjes kort zijn kun je snel schakelen bij team overstijgende projecten en ben je continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Qua groeipad kun je verschillende kanten op, bijvoorbeeld door technisch de diepte in te gaan, te focussen op projectmanagement of extern stakeholder contact. Indien je het interessant lijkt is het ook mogelijk om een HR rol in het development team te vervullen. Denk hierbij aan begeleiding van werkinhoudelijke ontwikkeling op individueel niveau door middel van evaluatiegesprekken of coaching bij persoonlijke vraagstukken.

Voorbeelden van projecten

De projecten variëren in omvang en complexiteit, hieronder een aantal voorbeelden. Naast deze projecten kun je aan overkoepelende thema’s werken als leren & ontwikkelen of het geven van trainingen.

 • Het Multi-Currency project
 • Het ontwikkelen van een nieuwe Product Catalog
 • Opzetten van een nieuwe Fraude database: Protekt
 • Integratie van internationale netwerk providers
 • Het opzetten van een nieuw Order Management Systeem
 • Realiseren van extra betaalmethoden voor de klant
 • Het verbeteren van ons eigen HR systeem Promago
 • Onderzoeken en begeleiden van de overstap naar React Native
 • Ontwikkelen van een nieuw Content Management Systeem in Sanity

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Ontwikkelmogelijkheden

Vanaf dag één houd je je eigen personal development plan bij.  

Trainingen en 1-op-1 begeleiding.

Je bent eigenaar over je eigen projecten. Fouten maken mag, zolang je er maar van leert. 

Goede werkplek

Werken in het centrum van Groningen.

Een automatisch verstelbaar bureau en je eigen noice cancelling headset.

Desktop of laptop met dual-monitor.

 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes en activiteiten specifiek voor de development teams zoals board game nights en game nights.


Wie ben jij?

 • Je hebt hbo of wo- denkniveau en affiniteit met de bedrijfskundige en technologische kant van een organisatie.

 • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels, aangezien de development afdeling bestaat uit een mix van Nederlandse en internationale collega's.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat we veel waarde hechten aan vrijheid en autonomie is het tonen van eigenaarschap essentieel.
 • Je bent kritisch en proactief. Je maakt verbeteringen en problemen bespreekbaar en geeft tegengas als dat nodig is.
 • Je bent analytisch sterk, werkt gestructureerd en weet goed te prioriteren.
 • Je bent bekend met Agile werkwijzen en weet het beste hiervan toe te passen.
 • Ervaring met webshops, e-commerce of SaaS oplossingen is een pre.

Deze vacature is beschikbaar voor kandidaten met verschillende gradaties werkervaring. De exacte invulling van je rol is niet in beton gegoten. Gedurende het proces stemmen we je rol en takenpakket samen met je af op basis van je werkervaring, interesses en ambities.

Visie Gomibo Saas

Met Gomibo Saas, Software as a Service, willen we de toegang tot de digitale wereld gemakkelijker maken door onze technologie te delen met telecomproviders over de hele wereld. Vaak wordt bij telecombedrijven namelijk aan de achterkant gewerkt met verschillende softwaresystemen die niet goed met elkaar geïntegreerd zijn en ook niet geschikt zijn of gemaakt zijn voor de telecommarkt. Als klant loop je daardoor snel tegen barrières in het bestelproces aan en is het vertrouwen in de online telecomindustrie laag. Wij zien voor ons als organisatie een maatschappelijke rol weggelegd, door ook de landen te bereiken waar op dit moment e-commerce überhaupt nog in de kinderschoenen staat, waar de kosten hoog zijn en de kansen ongelijk. Wij vinden dat het tijd is voor een telecomindustrie waar de klant echt voorop staat, ongeacht je kennis, financiële middelen, leeftijd of de plek waar je geboren bent. 

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl. Voor specifieke vragen kunnen zij je ook koppelen aan één van onze Product Owners.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?