Engels Vertaler & Customer Journey Specialist (min. 16u/w)

Solliciteer nu

Engels Vertaler & Customer Journey Specialist (min. 16u/w)


Vertaal en help mee aan de internationalisering!

Parttime | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Werken aan de frontlinie van de internationale markt

Belsimpel is in Nederland al de grootste online telecomverkoper. We bieden miljoenen combinaties van telefoons, hardware en accessoires en hier willen we ook klanten buiten Nederland blij mee maken. Natuurlijk moet onze website en al onze communicatie dan wel te begrijpen zijn. Dit is waar jij het verschil maakt!


Wat ga je doen?

Als Engels Vertaler & Customer Journey Specialist ga jij, samen met je team International Customer Journey, tot het uiterste voor een optimale klantreis. Niet alleen voor onze Nederlandse klanten bij Belsimpel, maar ook voor al onze klanten die bij Gomibo, onze internationale naam, bestellen. Gomibo opereert in 15 Europese landen en wij zijn op zoek naar de fanatiekeling die ervoor zorgt dat de internationale klantreis net zo soepel verloopt! We willen dat de ervaring bij Belsimpel en Gomibo zo goed is, dat klanten nergens anders meer willen bestellen. We zijn op zoek naar een Engelse specialist die ons helpt bij het vertalen van Nederlandse content op de Belsimpel-website. Belangrijker nog, we zoeken iemand die bereid is de handen uit de mouwen te steken en verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van onze Ierse en Engelse domeinen om ons internationale marktaandeel te vergroten.

In elke fase van de klantreis zet je de klant centraal:

  • Awareness: Met behulp van SEO, klantgerichte content en een doordachte website-indeling trek je de aandacht van potentiële klanten en vergroot je het aantal bezoekers van onze Ierse en Engelse website.

  • Consideration: Je zet je communicatieve vaardigheden en kennis van branding in om bezoekers van onze website om te zetten in klanten. Vinden klanten gemakkelijk het product waar ze naar zoeken, geven we de juiste handvatten om een keuze te maken en wekt onze website vertrouwen? Je ontwikkelt strategieën om onze internationale klanten beter aan te spreken en werkt nauw samen met de andere internationale specialisten in je team.

  • Purchase: Je optimaliseert de bestelflow om ervoor te zorgen dat onze klanten hun bestelling gemakkelijk kunnen afronden, de juiste informatie ontvangen en hun pakket zo snel mogelijk kunnen uitpakken. Daarom werk je samen met andere teams, bijvoorbeeld team abonnementen, om de bruto/netto conversie te perfectioneren.

  • Service: Samen met de klantenservice verbeter je onze communicatie, zodat klanten uitstekende ondersteuning ontvangen. Je denkt na over de mails die klanten na hun bestelling krijgen: wanneer moeten deze verstuurd worden, wat is het doel en welke tekst wordt getoond?

  • Loyalty: Door een geweldige klantreis te bieden, bestellen klanten graag opnieuw bij Gomibo. Met verschillende KPI’s zoals de net promoter score en de terugkerende klantenratio evalueer en verbeter je klantervaringen, om van elke klant een ambassadeur te maken.

ICJ is een internationaal, jong team, met veel collega’s die naast hun studie ook nog tot het uiterste gaan voor onze internationale domeinen. Samen zorgen jullie ervoor dat we straks in heel Europa mensen aanspreken. Onze website is nu al operationeel in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Deens, Noors, Fins, Pools èn Tsjechisch! Jij zorgt ervoor dat Engelstalige klanten ook altijd bij ons terecht kunnen voor al hun telecomvragen. Hieronder valt dus het vertalen van alle content op de website zoals productbeschrijvingen, informatieve pagina’s en marketinguitingen, maar ook het vertalen van rechtstreekse communicatie die de klantenservice gebruikt, zodat klanten precies weten waar ze aan toe zijn. 

Omdat Belsimpel altijd alles zo duidelijk mogelijk wil maken voor haar klanten is het belangrijk dat je communicatief ijzersterk bent. Je bent een echte woordkunstenaar en snapt als geen ander wat mensen aanspreekt en hoe de Belsimpel-stijl in elkaar steekt, wat we je natuurlijk leren. Naast het leren schrijven volgens de Belsimpel-schrijfstijl, ga je onder andere met HTML-code leren werken en word je zeer vaardig in Excel en andere programma’s.

Hoe kan je dag eruit zien?

Terwijl je binnenloopt kom je Niklas tegen, een collega-vertaler Duits. Op de trap praten jullie na over de Gomibo Health Week waar jullie samen een lesje Crossfit hebben gevolgd en nogal spierpijn aan over hebben gehouden. Eenmaal boven zet je direct koffie voor jullie beiden. Je checkt eerst je mailbox nadat je PC is opgestart en bekijkt je weekplanning. Na een korte dagstart met je team, waarin jullie de planning van de dag bespreken, ga je aan de slag. Vandaag is een van de prioriteiten het vertalen van een aantal marketinguitingen voor de launch van de nieuwe Samsung. Je gaat hier direct mee bezig en mailt je teksten naar Marin, zodat zij de laatste check kan doen voordat ze online worden gezet op de website. Vervolgens rond je de vertaling af van een presentatie voor een interne training over slim werken, zo krijgen ook je Engelstalige collega’s alles mee. Aan het eind van de ochtend heb je nog een vergadering met het Payments team, waar jij het toevoegen van een nieuwe betaalmethode aan het Gomibo.co.uk pitcht, die als succesvolle optie uit de benchmark is gekomen.

Dan is het alweer tijd voor je lunchpauze! Je maakt een ommetje over de Groningse Grote Markt, pikt onderweg een broodje gezond op en kletst met je collega’s Ivet en Teresa over het aankomende Belsimpel Zomer Festival.  De middag besteed je vervolgens aan het vertalen van een aantal automatische e-mails naar klanten en je schrijft nog een paar teksten over toestel-accessoires. ’s Middags heb je een meeting met het SEO team over een vernieuwde contentstrategie in Ierland, geïnspireerd op een analyse van team Data Insights. Iedereen gaat direct aan de bak!

Je zet je nieuw verworven HTML vaardigheden in en schrijft een concept voor een nieuwe retentie-mail die je voor een A/B-test wil gebruiken. Samen met Levi perfectioneer je het voorstel en dan kunnen de mails eruit! Je werkdag zit erop. Met een tevreden gevoel kijk je naar de lijst met afgeronde taken van die dag

Wat kun je van ons verwachten?

Wat je er voor terug krijgt

 Een bruto uurloon tussen €9,45 (18 jaar) en €14,69 (21+ jaar), inclusief vakantiegeld. 

De mogelijkheid om salarisstappen te maken binnen een half jaar, afhankelijk van je ontwikkeling en inzet.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmogelijkheden.

Wat je ervan kunt leren

 Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding & de uitdaging die bij jou past.
Je kunt zo hard gaan als je zelf wil.

Hoe het past naast studeren 

Werken op een mooi kantoor in het centrum van Groningen.

Shifts van 4 of 8 uur, zelf in te delen van maandag t/m vrijdag.

Een flexibele planning die past in je studierooster.

 

Waarom het zo gezellig is

750 collega's met dezelfde drive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en -festivals, elke vrijdag een VrijMiBo.

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Wie ben jij?

  • Je studeert aan de universiteit, idealiter in de richting van taal of communicatie.

  • Je bent 16 uur per week (of meer) op doordeweekse dagen beschikbaar tussen 9:00 en 18:00. Na de inwerkperiode is er de mogelijkheid om één keer per week een avondshift te werken.

  • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal op C2 niveau en kunt dit aantonen.

  • Je hebt een passie voor schrijven en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

  • Je bent ondernemend en proactief. Je ziet het werk liggen en krijgt er energie van om uitdagingen aan te pakken.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.