Internal Change Management Consultant

Solliciteer nu

Internal Change Management Consultant

Signaleer de bottlenecks, optimaliseer processen en implementeer de oplossingen

Fulltime | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

De Belsimpel cultuur ademt het continue doorvoeren van verbeteringen. Dit heeft ons gebracht waar we vandaag de dag zijn en legt de basis voor toekomstige groei. Als Internal Change Management Consultant vervul je hierin een cruciale rol. Elke dag zoek je naar kansen om Belsimpel beter te maken en verder te laten groeien in de Mobiele Wereld, maar soms ook daarbuiten. We vinden dat het altijd beter kan. We proberen maximale impact te hebben op onze collega’s en klanten, en helpen teams het werk leuker, slimmer en efficiënter te maken.

Wat doe je als Internal Change Management Consultant?

Als Internal Change Management Consultant bij Belsimpel ben jij verantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe verbeteringen. En verbeteringen, die hebben we bij Belsimpel altijd! Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de coachingsprocessen bij Team Klantenservice of de doorstroom van binnenkomende leveringen. Voordat je de verbetering kunt uitrollen, bewaak je de voortgang van het project en zorg je dat vragen van collega’s beantwoord worden. Zo is iedereen enthousiast wanneer straks jij de verbetering doorvoert! Ook heb je een kritische blik waardoor je verdere optimalisaties op tijd signaleert en kunt doorvertalen naar de juiste collega’s.

Een Internal Change Management Consultant bij Belsimpel heeft dus een organiserende rol die veel samenwerkt met andere collega’s. Je werkt nauw samen met andere Business Developers en Product Owners die verantwoordelijk zijn voor het uitwerken van de verbeteringen. Ook zorg je ervoor dat de teams die daadwerkelijk met de verbeteringen moeten werken, zoals Team Marketing en Team Klantenservice, helemaal op de hoogte zijn.

Ook kun jij goed uitleggen wáárom we een verbetering uitvoeren. Om sommige verbeteringen te doen, is het soms namelijk nodig dat je eerst één stap achteruit zet, om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen zetten. Of collega’s moeten gaan werken met een systeem dat wel beter is, maar voor hen nog helemaal nieuw is. Het is dan belangrijk dat je de collega’s kunt enthousiasmeren voor de uiteindelijke verbetering, zodat ze hier vol vertrouwen en met net zo veel plezier als jij mee gaan werken.

Het Business Development Team

Het Business Development team bestaat uit een ambitieuze groep collega’s met verschillende achtergronden en specialisaties. Afhankelijk van wat je leuk vindt en waar je goed in bent kiezen we projecten die goed bij je passen of juist wat extra uitdaging bieden. Bekijk daarom ook de andere vacatures binnen het Business Development team!

Zo kan je dag eruitzien 

Als je aankomt bespreek je met je collega’s hoe jullie weekend was, Edwin heeft alvast koffie voor je gezet. Je laat hem weten dat je vandaag bezig gaat met de uitrol van het nieuwe sorteersysteem voor de uitgaande pakketten. Voorheen wisten collega’s uit hun hoofd waar elk uitgaande pakket moest worden gesorteerd, maar door de internationale groei is het aantal sorteermogelijkheden toegenomen, waardoor dit niet meer te doen is. De verbeterde werkwijze bespreek je om 10.00 uur met de teamleiders van het logistieke team. Je legt aan Bas en Demi de door de product owners ontworpen oplossing uit. Je bespreekt met hen hoe dit het beste getest kan worden en hoe jullie dit willen uitleggen aan alle collega’s. Na het overleg werk je dit alvast verder uit.

Om 12.00 uur heb je nog een overleg met Jeske, teamleider bij Team Klantenservice. Jullie hebben samen een aantal verbeteringen doorgevoerd in het coachingproces van collega’s van Team Klantenservice. Met een aantal coaches had je gisteren al besproken dat het nieuwe systeem goed bevalt, maar dat de terugluisterfunctie in het registratiesysteem moet worden aangepast. Dit bespreek je met Tessel en zij zorgt ervoor dat dit wordt aangepast. Dan is het alweer tijd voor de lunch: het is Snack Friday, dus jullie halen een lekkere lunch op de Vismarkt. Het is mooi weer, dus je kunt op het dakterras zitten.

Na de lunch loop je nog even langs bij Product Owner Koen. Er wordt in zijn team al een tijdje gewerkt aan een aantal belangrijke updates voor de systemen van Team Inkoop. De updates zijn inmiddels bijna klaar om live te gaan, maar je weet nog niet helemaal wat het precies inhoudt. Om vragen van inkopers te kunnen beantwoorden, is het wel belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent. Daarom overleg je met Koen om hier meer van te weten te komen. Daarna kijken jullie samen hoe deze verbeteringen het beste uitgerold kunnen worden naar de collega’s van Team Inkoop. Kan dit via de mail, of moet hier een aparte, extra training voor komen? Na het overleg werk je het plan verder uit. Dan is het al bijna half zes en sluit je samen af met een dagafsluiting. Aangezien het vrijdag is, wordt er daarna nog wat geborreld in de kantine. Tjeerd stelt nog voor om daarna de stad in te gaan, maar je hebt morgenochtend vroeg een voetbaltoernooi. Deze laat je dus even aan je voorbijgaan!

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 


Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma in de richting van Change Management en sterke (aantoonbare) affiniteit met technische processen, Technology & Operations Management of een vergelijkbare bedrijfskundige master;

  • Of je wel of geen werkervaring hebt, maakt niet uit;

  • In complexe projecten weet je altijd het overzicht te behouden;

  • Communiceren kun jij als de beste;

  • Je vind het leuk om collega’s te enthousiasmeren;

  • Affiniteit met webshops en internet is een voordeel maar niet vereist.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?