Internationaal Management Traineeship (NL/EN)

Solliciteer nu

Internationaal Management Traineeship (NL/EN)

Ontwikkel je management-skills als teamleider van onze vertalers en help mee aan de internationalisering! 

Fulltime | 32-40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Werken aan de frontlinie van de internationale markt

Belsimpel is in Nederland al de snelst groeiende online telecomaanbieder. Onder de naam Gomibo willen we nu ook alle klanten in de rest van Europa blij maken. Natuurlijk moet onze website en al onze communicatie dan wel te begrijpen zijn in de taal van dat land en moeten we rekening houden met lokale voorkeuren en gebruiken. Dit is waar jij het verschilt maakt! 

Nederlands | English


Wat doe je als Internationale Management Trainee?

Als Management Trainee bij Gomibo leer je verantwoordelijkheid te dragen voor een team van A tot Z. Je wordt leidinggevende van zo’n 15 collega’s en denkt mee op strategisch niveau over de processen binnen je team. Je buigt je over HR-aspecten zoals trainingen, coaching en cultuuroverdracht, en pakt al snel je eigen verbeterprojecten op. Als teamleider sta je altijd klaar voor je collega’s, geef je ze het goede voorbeeld als meewerkend voorman en help je ze groeien, om steeds meer verantwoordelijkheid te pakken binnen het team. Ook zorg je er met een gestructureerde planning en rapportage voor dat de productiviteit van het team hoog is, er goed inzicht is in de output van het team en dat collega’s met de taken en projecten bezig zijn die op dat moment het meeste impact maken.

Natuurlijk helpen we je om je hierin te ontwikkelen door middel van een intensief trainingsprogramma. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en trainingen op het gebied van leidinggeven, slim werken en gespreksvoering. Ook bespreek je met andere trainees waar je tegenaan loopt tijdens intervisiesessies. Hierbij krijg je vanaf dag 1 veel verantwoordelijkheden, precies zoveel als waar jij op dat moment aan toe bent (en misschien soms nét een beetje meer). Vervolgens zorgen we er voor dat jij al die verantwoordelijkheden op een slimme manier aanpakt én jouw kwaliteiten benut om deze aan te kunnen.

Hoe ziet het team Internationaal eruit?

Team Internationaal zorgt ervoor dat we straks in heel Europa mensen aanspreken in hun eigen taal, en dat klanten uit elk land bij ons terecht kunnen voor al hun telecomvragen. We bieden de Gomibo-websites inmiddels aan in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans, Zweeds, Deens, Noors, Fins, Pools, Tsjechisch en Portugees. Dit hopen we in de toekomst nog verder uit te breiden. Voor alle landen waar we actief zijn, houdt team Internationaal onze communicatie up-to-date en wordt waar mogelijk rekening gehouden met lokalisatie.

Als teamleider van team Internationaal ben je het aanspreekpunt voor alle vertalers in het team. Deze collega’s vertalen alle web content en indirecte klantcommunicatie voor Gomibo vanuit het Nederlands of Engels. Ook is het team verantwoordelijk voor interne vertalingen voor internationale collega’s, de buitenlandse domeinen van onze verzekeraar Tulip Assist en vertalingen voor ons SaaS-platform. Als teamleider ben je zelf zo sterk met taal en communicatie, dat je met je collega’s kunt meedenken over de juiste vertalingen in verschillende contexten. Je hoeft zeker niet zelf alle talen te beheersen, maar je kunt door je taalgevoel wel gemakkelijk in grammaticale uitzonderingen duiken of onderzoek doen naar de beste aanspreekvormen voor een land.

Als teamleider Internationaal neem je ook het voortouw in het optimaliseren van onze buitenlandse domeinen op andere vlakken, zoals het inspelen op lokale gebruiken en voorkeuren. Misschien worden externe keurmerken in andere landen extra belangrijk gevonden of mist er een belangrijke lokale betaalmethode. Door kritisch te zijn op verbeteringen en dit proactief met de relevante teams op te pakken, zorg je samen dat onze domeinen minstens net zo goed aansluiten op de voorkeur van de klant als dat van andere telecomaanbieders in de lokale markten. Je werkt hierbij nauw samen met teams als Customer Journey en Klantenservice voor een optimale klantreis, Development voor een vlekkeloze implementatie van vertalingen op onze websites en Marketing voor commerciële mogelijkheden in het buitenland.

Hoe ziet je dag eruit?

Bij de ingang van het kantoor begroet je Silvia, de Italiaans vertaler. Op de trap praten jullie na over het Belsimpel-zomerfestival van afgelopen weekend en eenmaal bij je werkplek pak je direct koffie voor jullie beiden. Je checkt snel je mailbox op belangrijke updates en bespreekt dan tijdens de dagstart met het team ieders to-do voor de dag. Zelf begin je met een project rondom het verhogen van de performance voor het Duitse Gomibo-domein; omdat we in Duitsland nog niet zo bekend zijn, onderzoek je hoe we door middel van social proof elementen de betrouwbaarheid van de website kunnen verhogen. Samen met Customer Journey, Development en Niklas, één van de Duits vertalers, maak je een plan voor het testen van een aantal nieuwe elementen op de website. Aan het eind van de ochtend voer je een coachinggesprek met Ina, de Frans vertaler. Ze heeft het overleg goed voorbereid en wil graag je input over een nieuw leerdoel waar ze de komende weken op wil focussen. Deze sluit perfect aan bij een project dat je net op de projectlijst hebt toegevoegd, dus je stemt direct af dat Ina hierin de lead neemt en een plan van aanpak schrijft.

Na een heerlijke lunch van de Gobistro op het zonnige dakterras, is het tijd voor de wekelijkse Internationaal teammeeting. Jullie bespreken de voortgang van lopende projecten en brainstormen kort over het opzetten van een nieuw onboardingtraject voor nieuwe Internationaal-collega’s. Vervolgens ga je aan de slag met het opstellen van de teamdoelen voor het volgende kwartaal; je hebt al veel input van collega’s gekregen en neemt dit mee in de conceptdoelen die je volgende week bespreekt met Jeroen en Jeroen. Het lijkt jou goed om te focussen op onderzoek naar een aparte customer journey per land, dus je zet alvast op een rijtje wat hiervoor nodig zou zijn en wat het oplevert. Als je aan het eind van de dag je mailbox leegmaakt, zie je dat Ina’s projectvoorstel al met je gedeeld is. Nadat je haar je feedback gemaild hebt, druk je met een tevreden gevoel je PC uit. Dat was weer een productieve dag!

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 


Wie ben jij?

  • Jij hebt interesse in het internationale aspect, weet om te gaan met verschillende culturen en ziet het als jouw missie om dit allemaal samen te laten komen.

  • Je bent fanatiek, ambitieus, en uitdagingen geven jou energie. Daarnaast ben jij nuchter, eerlijk en durf je feedback te geven als jij iets ziet wat beter kan.

  • Je hebt bij voorkeur een communicatie en/of taalgerichte WO-studie gedaan.

  • Je beheerst de Engelse taal op C2 niveau.

  • Je bent sociaal en een kei in communiceren.

Heb je specifieke vragen of wil je gewoon meer weten over ons traineeship? Neem vrijblijvend contact met ons op via werken@belsimpel.nl. We brengen je graag in contact met één van onze trainees, zij vertellen je graag meer over hun ervaring met het traineeship bij Belsimpel!

Ben je nog even aan het studeren en wil je alvast een goede start maken voor het management traineeship? Bekijk dan ons pre-management traineeship hier.

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?