International Purchasing & Trading Traineeship

Solliciteer nu

International Purchasing & Trading Traineeship

Ontwikkel je tot specialist op het gebied van Inkoop & Supply Chain 

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Purchasing en trade van A-Z

Werken binnen het inkoopteam bij de Gomibo Group betekent dat je verantwoordelijk bent voor het inkopen van ons gehele assortiment smartphones & tablets én alle processen daaromheen. Aangezien we >1miljoen producten verkopen in binnen- en buitenland en als marktleider in Nederland in een ontzettend dynamische e-commerce markt opereren, komen hier veel uitdagingen bij kijken. In dit traineeship verdiep je je in de verschillende onderdelen van het inkoop- en tradeproces: van strategie tot uitvoering. Een groot voordeel hiervan is dat je je kunt oriënteren binnen verschillende onderwerpen om erachter te komen wat het beste bij je past én dat je hands-on coaching & begeleiding krijgt van ervaren collega’s. Na twee jaar weet je precies wat je leuk vindt en waar je kwaliteiten liggen. Gelukkig ben je bij ons nooit uitgeleerd en zijn er tal van doorgroeimogelijkheden voor na je traineeship.

Wat doe je als Trainee Purchasing & Trade?

Inkoop en trade zijn dé core van de bedrijfsvoering en het succes van Gomibo in Nederland en Europa. Een grote verantwoordelijkheid want dit gaat gepaard met honderden miljoenen euro's omzet. Als trainee word je onderdeel van Team Inkoop waarin je je ontwikkelt tot professional op het gebied van procurement en trade. Denk daarbij aan het uitzetten van een strategisch inkoop beleid, het uitvoeren van data analyses ter ondersteuning van pricing- en voorraad beheer, relatiebeheer met meer dan 100 leveranciers, distributeurs en fabrikanten in de hele EU en werken aan je eigen verbeterprojecten om onze huidige processen te optimaliseren.

Tijdens je traineeship werk je veel samen met verschillende teams en expertises binnen Gomibo. Teams als Marketing, Klantenservice en Finance zijn afhankelijk van jouw input als het gaat om prijssetting en communicatie naar onze klanten (zowel B2C als B2B).

Het team bestaat uit een mix van fulltime en parttime collega’s met diverse achtergronden en ervaring zodat je vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven nieuwe dingen leert. Zo proberen wij er alles aan te doen om jou de kans te geven om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast vinden we werkplezier natuurlijk ook belangrijk en zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals teamuitjes, festivals of sloep varen!

Opbouw van het traineeship

Het eerste jaar staat in het teken van het volledig beheersen van de kern van het inkoop proces, het maken van je eerste stappen in trading en het sluiten van je eigen grote deals. Andere onderwerpen die dagelijks aan bod komen, zijn:

 • Het in kaart brengen van de behoefte en vraag van Belsimpel | Gomibo op het gebied van telecom door het opstellen van een want-to-buy (lijst van in te kopen producten).

 • Opstellen van een forecast van verwacht aantal bestellingen op basis van o.a. de historische verkopen, ontwikkelingen in de markt, en aankomende campagne- of actieweken.

 • Het afwegen en analyseren van tientallen offertes met ingewikkelde voorwaarden en details waarbij nauwkeurigheid en analytische vaardigheden onmisbaar zijn.

 • Onderhandelen onder druk op hoge snelheid met tientallen Europese leveranciers tegelijk. Jij haalt bij elke leverancier het onderste uit de kan.

 • Prijsstrategie bepalen voor consumenten, wholesalers en zakelijke klanten op basis van concurrentieanalyses.

 • Data-analyses en rapportages ter ondersteuning van het inkoopproces waarbij je start met je eigen projecten voor procesverbetering.

In het tweede jaar focussen we op het uitbreiden van relatiebeheer, trading en projectmatig werken. De projecten waar je mee aan de slag gaat, hangen af van de prioriteit en relevantie op dat moment, maar ook jouw eigen interesses en talent. Waar we in ieder geval voor zorgen, is dat je continu wordt uitgedaagd. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de type projecten waar je aan kunt werken:

 • Price automation en prijsstrategie in binnen en buitenland

 • Just in time delivery optimsiation

 • Stock & inventory management optimisation

Naast inhoudelijke kennis op het gebied van international purchasing en trading ontwikkel je data science- en commerciële vaardigheden waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het gehele traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je volgt een trainingsprogramma waarbij je skills en vaardigheden leert die onmisbaar zijn voor je professionele carrière. Denk o.a. aan training in slim werken, contact met externen, data-verwerking, presenteren en onderhandelen.

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en uitgedaagd blijft. De grote lijnen van het traineeship zijn uitgezet, maar we blijven met je in gesprek om te bespreken waar jouw interesses en talent liggen. Zo kunnen we samen je takenpakket en de projecten waar je aan werkt aanpassen naar jouw wensen. Daarnaast krijg je wekelijks coaching en begeleiding van ervaren collega’s zodat je je razendsnel kunt ontwikkelen en je leercurve stijl is en blijft.

Na je traineeship

Na je tweejarige traineeship ben je een expert geworden op het gebied van purchasing & trading. Samen bepalen we welke rol je na je traineeship binnen Gomibo gaat vervullen zodat je een uitdagende vervolgstap in je carrière kunt maken. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in het inkoop of relatiecomponent, maar ook richting leidinggeven, HR of projectmatig werken waarbij je o.a. een verdiepingsslag in data analyse kunt maken.

Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces is uitgebreid, maar hoeft zeker niet lang te duren. We werken niet met vaste startdata, want zodra er een match is wordt je eerste dag in overleg bepaald. De groep trainees met wie jij veel gaat samenwerken bestaat dus uit een groep mensen met een verschillende hoeveelheid aan ervaring. Zo kun je optimaal van elkaar leren! 

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.
Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's.
Een sloep om te varen door de Groningse grachten.

Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Een team vol met ervaring die je graag verder helpen.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.Training voor een goede werk-privébalans. Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.


Wie ben jij?

 • Je hebt afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur een (bedrijfskundige) opleiding, waarin je je analytische skills al goed hebt ontwikkeld.

 • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.

 • Je bent proactief en wil graag leren.

 • Je bent commercieel ingesteld en vindt het leuk om het maximale uit een deal te halen. Van elke euro winst word jij gelukkig.

 • Je bent communicatief sterk, goed in het onderhouden van relaties en vindt het leuk om met mensen te werken.

 • Je bent analytisch ijzersterk en deinst niet terug voor een beetje puzzelen in Excel.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?