People & Culture Manager IT

Solliciteer nu

People & Culture Manager IT

Buig je over de groei van onze development teams 


Fulltime | 36-40 uur | hbo- of wo niveau | Hoofdkantoor Groningen

Als je team groeit, heb je de grootste impact.

Als People & Culture Manager IT ben je een belangrijke schakel in de internationale groei van de Gomibo Group, de ontwikkeling van onze technische collega’s en de development afdeling zelf. De transitie van Belsimpel als reseller naar Gomibo als Software as a Service platform staat centraal bij de development teams. Om dit te realiseren zijn ambitieuze projecten gestart waarbij veel veranderingen op organisatorisch gebied plaatsvinden. Als People & Culture Manager IT ben je verantwoordelijk dat alles op de afdeling soepel verloopt, van procesverbetering en change management tot persoonlijke ontwikkeling voor >100 collega’s in 15 development teams!


Wat doe je als People en Culture Manager IT?

Een essentieel onderdeel van je rol is het signaleren van verbeteringen binnen de afdeling, op zowel operationeel als strategisch niveau. Valt je op dat een onderwerp meer aandacht nodig heeft? Zijn er bepaalde dingen die beter kunnen? Dan onderneem jij actie. Je houdt je o.a. bezig met:

 • Cultuur en werkplezier: Je bewaakt de bedrijfscultuur, checkt of collega’s nog goed op hun plek zitten en signaleert proactief of er bepaalde HR topics zijn waar collega’s tegenaan lopen. Door jouw people skills weet jij eventuele pijnpunten bespreekbaar te maken en deze samen op te lossen.
 • Proces optimalisatie: Je neemt de development cyclus onder de loep en kijkt of er proces verbeteringen mogelijk zijn in de breedste zin van het woord. Je initieert verbeterprojecten en steekt hierbij ook zelf de handen uit de mouwen. Je ondersteunt je collega’s o.a. bij de Gomibo Way of Working zodat zij goede handvatten hebben voor effectief projectmanagement.
 • Begeleidings- en ontwikkelgesprekken: Je bewaakt de ontwikkeling van de hele development afdeling en begeleidt het proces van A-Z. Dit betekent dat je ontwikkelplannen opstelt, zelf (zware) gesprekken voert, sessies organiseert om de voortgang van collega’s te bespreken en de kwaliteit van de voortgangsgesprekken constant verbetert. Op die manier waarborg je dat collega’s beschikking hebben over de juiste tools om het maximale uit zichzelf te halen.
 • Het plaatsen van juiste mensen op de juiste plek: Je weet precies wat in welk team nodig is, je denkt mee over de plaatsing van nieuwe collega’s en hun begeleiding. Daarnaast zorg je dat er relevante stages en afstudeeropdrachten beschikbaar zijn, zodat we ook nieuw technisch talent aantrekken.
 • Talentmanagement: Developers kunnen in meerdere teams aan projecten werken, trainingen geven of andere kansen grijpen om hun horizon te verbreden. Jij kent je collega’s en hun talenten. Je zorgt dat de verantwoordelijkheden en tijdsbesteding in lijn zijn voor een goede werk-privé balans en bijdragen aan de persoonlijke leerdoelen van de collega.

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe deze rol er precies uit ziet is afhankelijk van je interesses en op welk punt je je in je carrière bevindt. De taken en projecten variëren in complexiteit en verantwoordelijkheden en daarom passen we tijdens het sollicitatieproces en de bepaling van je takenpakket job crafting toe. Je kunt je specialiseren of verbreden, bijvoorbeeld door de diepte in te gaan op de proceskant of je te focussen op HR gebied. Denk daarbij aan het vervullen van een teamlead rol voor één of meerdere teams of het coachen van de Product Owners.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met Macy in het People & Culture team en bent hét aanspreekpunt voor Product Owners en developers als het gaat om HR-zaken. Je hebt veel contact met andere HR teams, zoals team Leren & Ontwikkelen, Colleague Journey, HRM, Werving & Selectie en haakt (eventueel) aan bij het 5-wekelijkse ontwikkeloverleg over alle development collega’s met de oprichters.

Voorbeelden van projecten

 • Vanuit de begeleidingsgesprekken merk je dat collega’s handvatten missen voor een goede kennisoverdracht maar ook dat er een duidelijke beoordelingsmethodiek mist om collega’s op inhoudelijk niveau te evalueren. Je maakt dit direct bespreekbaar en gaat samen met Lonneke, Product Owner van het Customer Management Systeem, en Rosalie van team Leren & Ontwikkelen aan de slag om een coaching- en beoordelingsstructuur op te zetten. Als het plan uitgewerkt is ben je ook betrokken bij de implementatie zodat de verandering op de juiste manier doorgevoerd wordt.
 • Je vangt signalen van collega’s op dat ze onvoldoende tijd aan hun belangrijkste projecten besteden. Dit triggert jou onderzoek te doen: speelt dit probleem bij meerdere teams? Zo ja, wat is de oorzaak? Na grondige uitvraag bij collega’s en Product Owners blijkt dat er een betere taakverdeling in de teams nodig is én dat er extra aandacht moet komen voor het structureren van individuele taken voor de hele development afdeling. Je stelt een plan op waarbij je van A-Z in kaart brengt hoe we dit project kunnen aanvliegen. Denk aan het maken van de actielijst, uitwerken van nieuwe documentatie en trainingen, het toetsen van de oplossing bij collega’s tot daadwerkelijk uitrollen van de verbetering. Je bent betrokken bij het hele proces, weet de juiste vertaalslag te maken en neemt collega’s mee in belangrijke afwegingen, zodat iedereen met zijn neus dezelfde kant op staat en gemotiveerd aan onze gezamenlijke missie werkt.

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar (plus de optie om 5 dagen bij te kopen) bieden we ook:

Arbeidsvoorwaarden

Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's.

Ontwikkelmogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten..

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken


Wie ben jij?

 • Je hebt een hbo of wo-diploma op zak. Het liefst in de richting van bedrijfskunde, HRM, change management of psychologie, maar dit is geen vereiste.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen HR of als teamlead in een commercieel bedrijf en affiniteit met IT processen. 
 • Je hebt ervaring in het voeren van (ontwikkel)gesprekken met collega’s op verschillende niveaus.
 • Je bent kritisch, proactief en positief, maar durft ook tegengas te geven en deinst niet voor terug voor een stevig gesprek.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat we veel waarde hechten aan vrijheid en autonomie is het tonen van eigenaarschap essentieel.
 • Je hebt een visie op HR, leiderschap en cultuur waarbij je herkent in onze kernwaarden.
 • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels, aangezien onze development afdeling uit een mix van Nederlandse en internationale collega’s bestaat.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?