Telecom Data Analist (min. 16u/w)

Solliciteer nu

Telecom Data Analist (min. 16u/w)

Duik in onze gigantische database, maak analyses en deel deze met andere teams

Parttime | 16 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Analyseer ons abonnementsaanbod en houdt ons competitief

Als klanten op zoek zijn naar een nieuw mobiel abonnement, dan heb jij ervoor gezorgd dat ze bij ons het beste aanbod vinden. Je voert daarnaast analyses uit op basis van eerdere prijzen en de verkopen die daaruit voortvloeiden. Met je analytische inzicht en met gebruik van de juiste tools weet je de juiste conclusies uit de data te halen.

Wat doe je als Telecom Data Analist?

Als Telecom Data Analist houd jij je bezig met het maken van rapportages en analyseren van de markt. Je doet veel prijsanalyses en zorgt ervoor dat we zo competitief mogelijk staan. Je ondersteunt andere teams door de data te analyseren via Excel of scripts te schrijven met codeerprogramma’s. Dankzij jouw bevindingen bieden we onze klanten de juiste en beste prijzen aan.

 Je bent erg zorgvuldig en je werkt secuur. Jouw aanbiedingen worden namelijk door miljoenen mensen bekeken, waardoor jouw keuzes een groot effect kunnen hebben! Zie jij een mooie kans hoe we een nóg beter aanbod kunnen leveren aan de klant? Dan heb je de vrijheid om ons zo competitief mogelijk op de markt te zetten. Je schuwt hiermee niet van stress en bent op zoek naar een uitdaging. Om dit zo goed mogelijk te doen, vergelijk je onze prijzen dagelijks met die van onze concurrenten. Bieden we een product te duur aan? Dan pas je dit direct aan. Zo zorg jij ervoor dat onze klanten nooit teveel betalen. Hierin heb je veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid. Je maakt verschillende rapportages over de verkopen van Belsimpel, waarbij je alle interne en externe informatievoorziening mee neemt en analyseert. Met deze rapportages help je ook de andere teams binnen Belsimpel in het maken van de juiste beslissingen. Zo kan het voorkomen dat Team Marketing vraagt naar de resultaten van een Instagram-reclame waarover jij de juiste conclusies trekt. Via Excel of een script ga je daarom aan de haal met de data om zo de beste inzichten te leveren.

 Het team bestaat voornamelijk uit studenten die net als jij parttime bij ons aan de slag zijn. Daarnaast zijn er een aantal fulltime collega’s in dienst die het overzicht houden en je zullen ondersteunen waar nodig. Deze mix zorgt voor een super gezellige, informele, werksfeer.

Zo kan je dag eruitzien

Je loopt het kantoor binnen en komt je collega Jens tegen. Jullie kletsen wat bij over het weekend tijdens het pakken van een kop koffie en de dag kan beginnen. Hierna begint het team met de dagstart en jullie bespreken de actiepunten en belangrijke taken van de dag. Robin heeft de taken al verdeeld en samen met Bram ga je ervoor zorgen dat alle taken vandaag worden afgerond. Allereerst is het vandaag aan jou om een verzoek van het marketing team te verwerken, zij willen graag zien wat een wijziging in de nieuwsbrief voor effect heeft gehad op de sales. Nadat je hier mooie resultaten in hebt gevonden is het tijd om onze marktpositie te analyseren. Je duikt in de verkoopdata en ziet wat voor goede sales we doen op een bepaald toestel. Je stelt een analyse op en deelt deze met de andere teams. Na deze taken zie je dat je nog wat tijd over hebt, dus je gaat aan de slag met je script project. Met Marc heb je de dag ervoor besproken dat een bepaalde dagelijkse taak sneller kan wanneer je deze automatiseert. Je maakt een script die de data automatisch samenvoegt en formules uitwerkt, waardoor dit niet meer handmatig hoeft. Super, dit scheelt het team veel tijd per dag!

 Dan is het tijd voor de lunch. Onder het genot van een heerlijk broodje bespreek je je vakantieplannen met de rest van het team. Na de pauze bekijk je je to-do en zie je dat het tijd is om de prijzen te controleren en ervoor te zorgen dat we beter staan dan de concurrentie. Je ziet dat we op een aantal toestellen te duur staan dus past het aan. Je sluit de dag af met de wekelijkse teammeeting, waarin iedereen elkaar op de hoogte brengt van inzichten en conclusies uit analyses die zijn gedaan. Aan de hand van deze analyses maak je als team keuzes hoe je de komende week de markt wilt aanvallen. Zo heb jij ervoor gezorgd dat de performance van Belsimpel nog beter is!

Wat kun je van ons verwachten?

Wat je er voor terug krijgt

 Een bruto uurloon tussen €9,45 (18 jaar) en €14,69 (21+ jaar), inclusief vakantiegeld. 


Salarisstappen al binnen een half  jaar, afhankelijk van je ontwikkeling en inzet!

Veel benefits, zoals kortingen en sportmogelijkheden.

Hoe het past naast studeren 

Werken op een mooi kantoor in het centrum van Groningen.

Shifts van 4 of 8 uur, zelf in te delen van maandag t/m vrijdag.

Een flexibele planning die past in je studierooster.

 

Wat je ervan kunt leren

 Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding & de uitdaging die bij jou past.
Je kunt zo hard gaan als je zelf wil.

Waarom het zo gezellig is

750 collega's met dezelfde drive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en -festivals, elke vrijdag een VrijMiBo.

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.Wie ben jij?

  • Je volgt een studie op WO-niveau, bij voorkeur bèta-georiënteerd;

  • Je bent 16u per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 08:30 en 17:00 uur;

  • Excel houdt van jou en jij houdt van Excel, analytisch ben je dan ook ijzersterk;

  • Je hebt enige affiniteit met codeerprogramma's zoals R en Phyton;

  • Je werkt secuur en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?