Internal Supply Chain Consultant

Solliciteer nu

Internal Supply Chain Consultant

Signaleer de bottlenecks, optimaliseer processen en implementeer de oplossingen

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

De Belsimpel cultuur ademt het continue doorvoeren van verbeteringen. Dit heeft ons gebracht waar we vandaag de dag zijn en legt de basis voor toekomstige groei. Als Internal Supply Chain Consultant vervul je hierin een cruciale rol. Elke dag zoek je naar kansen om Belsimpel beter te maken en verder te laten groeien in de Mobiele Wereld, maar soms ook daarbuiten. We vinden dat het altijd beter kan. We proberen maximale impact te hebben op onze collega’s en klanten, en helpen teams het werk leuker, slimmer en efficiënter te maken.


Wat doe je als Internal Supply Chain Consultant?

Als Internal Supply Chain Consultant ben jij binnen Belsimpel diegene die alles weet over onze logistieke processen. Jij bent dé specialist die snapt hoe al onze inkoop-, voorraad- en verkoopprocessen met elkaar samenhangen. Zo weet jij alles over de binnenkomende leveringen en hoe we de producten het snelst bij de klant kunnen krijgen. Ook weet je haarfijn hoe een klant het best een retour naar ons kan sturen.

Binnen dit proces zijn natuurlijk tal van verbeteringen nodig: binnen Belsimpel doen we alles zelf, dus we bedenken vanaf 0 hoe het hele proces, van inkoop tot bij de klant (en indien retour, ook weer terug naar ons), eruit moet zien. Jij hebt een analytische blik en zet deze skills in om het hele proces te doorgronden en in kaart te brengen. Vervolgens werk jij uit wat volgens jou de ideale situatie moet zijn. Daarna ga je inzoomen om stap voor stap uit te werken hoe we bij deze ideale situatie uitkomen. Met onze internationale groeiambities is dit eigenlijk nooit af. Iets dat een jaar geleden soepel werkte, kan morgen ineens een bottleneck zijn. Er blijven dus nieuwe uitdagingen op jouw pad komen!

Je werkt nauw samen met andere (Business Development) collega’s om van jouw plan de realiteit te maken. Zo zijn er zowel technische als organisatorische verbeteringen die doorgevoerd moeten worden. Afhankelijk van het project werk je dan met verschillende collega’s samen. Is er bijvoorbeeld een systeem dat moet worden aangepast? Dan werk je samen met de Product Owners die op hun beurt weer met onze eigen development teams aan de slag gaan om gezamenlijk die verbeterstap te kunnen maken!

Om in kaart te kunnen brengen wát er precies verbeterd kan worden, heb je ook veel contact met teamleiders en collega’s van de andere teams. Wie kun je namelijk beter vragen dan de mensen die er dagelijks mee werken! Samen met hen krijg je alle informatie boven water: je stopt pas met onderzoeken als je het proces zelf van A tot Z snapt. Voor sommige projecten werk je ook samen met externe partijen, zoals logistieke dienstverleners en leveranciers van sorteermachines. Daarnaast werk je natuurlijk samen met de Change Management-specialisten om jouw verbeteringen goed in de praktijk te laten werken.  

Het Business Development team

Het Business Development team bestaat uit een ambitieuze groep collega’s met verschillende achtergronden en specialisaties. Afhankelijk van wat je leuk vindt en waar je goed in bent kiezen we projecten die goed bij je passen of juist wat extra uitdaging bieden. Bekijk daarom ook de andere vacatures binnen het Business Development team!

Zo kan je dag eruitzien 

Je komt iets voor 9 uur binnen op het kantoor aan de Grote Markt en begint de dag met een kop thee. Je hebt het gister met Edwin gehad over jouw projecten en hij denkt nog even met je mee. Die ochtend werk jij aan een plan om het proces rondom de internationale reparatie en retouren te verbeteren. Belsimpel is onder de naam Gomibo namelijk ondertussen in zestien Europese landen actief, maar alle producten die onder garantie gerepareerd moeten worden komen altijd nog terug naar het hoofdkantoor in Groningen, Nederland. Nu de volumes hard groeien, lijkt het jou beter om klanten hun producten in hun eigen land te laten repareren. Je constateert dat er twee belangrijke vragen moeten worden onderzocht. Ten eerste: hoe vinden we in elk land de benodigde reparatiebedrijven? Je hebt hierover vanmiddag een overleg met de teamleider van Retour & Reparatie. Ten tweede: hoe zorgen we er vervolgens door dat de klanten na een reparatiemelding een retourlabel met het juiste (nieuwe) adres krijgen? Dit zet je op de agenda voor het wekelijkse overleg met de Product Owner van het retoursysteem.

Dan is het tijd voor pauze: je hebt een broodje mozzarella besteld bij Samantha in Belsimpel’s bedrijfsrestaurant Gobistro. Als je deze op hebt, speel je nog een potje tafeltennis tegen Floris: hij heeft jou vorige week verslagen, dus je hebt nog wat recht te zetten! Na de pauze verdiep jij je in het registreren van ontvangen producten. Door de (internationale) groei merk je dat Verzenden & Bezorgen moeite heeft om alle binnenkomende goederen op de dag van binnenkomst te registreren. Vorige week heb je daarom met de teamleiders van Verzenden & Bezorgen gesproken en wat verbeteringen doorgevoerd. Zo heb je geregeld dat goederen ’s ochtends twee uur eerder worden geleverd, zodat we eerder kunnen beginnen. Je loopt even naar beneden om op de afdeling te checken of alles gaat zoals gehoopt.

Daarna heb je het overleg met de teamleider van Retour & Reparatie. Je bespreekt wat je vanochtend hebt uitgezocht en jullie verdelen de taken. Yasper zal alle merken aanschrijven om hun lokale reparatiecentra in kaart te brengen en jij gaat hier een overzicht voor opstellen. Na het overleg werk je nog een uurtje zelfstandig en daarna is het alweer kwart over vijf en sluiten jullie de dag samen af.

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma in de richting van Supply Chain Management, Technology & Operations Management of een vergelijkbare bedrijfskundige master;
  • Of je wel of geen werkervaring hebt, maakt niet uit;
  • Je bent analytisch ijzersterk en houdt van logistiek en techniek;
  • In complexe projecten weet je altijd het overzicht te behouden;
  • Affiniteit met webshops en internet is een voordeel maar niet vereist.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.