Commerciële Business Developer

Solliciteer nu

Commerciële Business Developer

Benut bedrijfskansen door ze te analyseren en te pionieren op de markt

Fulltime | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

Belsimpel is het snelst groeiende telecombedrijf van heel Nederland. Hoewel alleen het woord ‘telecombedrijf’ misschien niet meer op alle vlakken de lading dekt. We houden er namelijk van om alles zelf te doen, deels omdat de markt soms niet biedt wat wij willen bereiken, maar ook omdat we het geweldig vinden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo heeft Belsimpel inmiddels twee succesvolle spinoffs gelanceerd: Verifai, geavanceerde ID Verificatie software, en onze eigen verzekering: Tulip Assist. Om deze plannen verder op de markt te brengen zijn we op zoek naar een Commerciële Business Developer. Een pionier met technisch inzicht, passie voor commercie en constante drive naar verbetering.

Wat doet onze Commerciële Business Developer?

Als Commerciële Business Developer ben je bezig met het in de markt zetten van nieuwe producten en diensten. Ook zal je de bedrijfsvoering analyseren en verbeterprojecten initiëren. Het is een baan met veel afwisselend werk. Afhankelijk van je eigen kwaliteiten en interesses kun je betrokken worden bij één of meerdere projecten en afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan het positioneren van onze spinoffs op de B2B-markt. Denk daarnaast ook aan het verkennen, onderzoeken én betreden van de internationale markt. Door de platte structuur van de organisatie - je overlegt rechtsreeks met Jeroen en Jeroen - en de centrale positionering van alle afdelingen (namelijk in één kantoor) heb je enorm veel inzicht en invloed, en kun je echt het verschil maken.

In deze functie ben jij degene die het contact onderhoudt met onze verkoopkanalen. Dit houdt in dat je veel telefonisch contact hebt, maar ook face-to-face. Het is dan ook belangrijk dat het je tof lijkt om regelmatig in je ééntje te reizen, zowel binnen Nederland als internationaal.

Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je werk. Eigen initiatief is belangrijk en het intrappen van nieuwe deuren moet dan ook iets zijn waar je niet voor terug deinst. Afhankelijk van het project waar je in gaat starten (Tulip Assist, Verifai of Internationaal) kom je in een team van specialisten terecht. Je hebt daarnaast veel contact met onze developers, omdat we het belangrijk vinden dat je het product volledig leert kennen.  

Hoe kan je dag eruitzien?

Je bent het kantoor nog niet ingelopen of Tim zet een dampende kop koffie voor je neer. Samen met de rest van het team beginnen jullie aan de dagstart, waarin jullie de belangrijkste taken van de dag bespreken en verdelen. Jij neemt contact op met klanten uit alle hoeken van de wereld die een demo hebben aangevraagd voor Verifai, een spin-off product van Belsimpel. Vandaag hebben onder andere een Duitse telecomprovider en een crypotrading platform een demo opgevraagd. De bank uit Oman die gisteren één heeft ontvangen, is erg enthousiast. Ze overwegen om onze software te implementeren en je plant snel een conference call met de stakeholders in. Ondertussen houd je het contact warm met vier andere internationale banken die op het punt staan om door jou over de streep getrokken te worden. Gaat het je lukken om de deals binnen te slepen?

Het is alweer tijd om te lunchen, en samen met je team halen jullie zoals iedere vrijdag een lekkere lunch bij de visboer op de Grote Markt. Nadat jullie zijn uitgegeten is het tijd voor de wekelijkse Business Development meeting, waarin jullie samen met Jeroen en Jeroen de strategie voor de komende tijd bepalen. Op basis van jouw potentiële klantenanalyse wordt besloten om een nieuwe feature aan onze Verifai-software toe te voegen. Hiermee kunnen we in de toekomst veel klanten helpen! Het product begint aardig voeten aan de grond te krijgen in Nederland, maar er is een strategie nodig om ook buiten Europa de spin-off echt in de markt te zetten. Je gaat door met het uitbreiden van je marktonderzoek, zodat er daarna een concreet aanvalsplan gemaakt kan worden. Je hebt al analyses van persbureau’s gemaakt en een Adword campagne uitgedacht. Nu nog uitdokteren welke potentiële klanten we per land gaan benaderen! Aan het einde van de dag bereid je je afspraak met een van de grootste airliners van Nederland voor. Na een succesvol eerste bezoek met de security afdeling, ga je volgende week de diepte in met het managementteam. Je stelt de agenda op, bespreekt de technische mogelijkheden met een collega, en bereidt je voor op eventuele vragen die de klant nog heeft. De tijd is voorbij gevlogen en het is tijd om af te sluiten. Je controleert nog een keer je mailbox en besluit om nog een biertje te drinken in de kantine, het is vrijdag dus dit betekent dat het gezellig druk in de kantine is!

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 Wie ben jij?

  • Je hebt een technische, bedrijfskundige of economische WO-studie gedaan.
  • Je bent analytisch ijzersterk.
  • Je hebt een goed commercieel inzicht en een ondernemende houding.
  • Je bent sociaal en een kei in communiceren, ook in de Engelse taal.
  • Affiniteit met techniek, sales en procesverbetering is een pre.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?