Change Management Traineeship

Solliciteer nu

Change Management Traineeship

Jij brengt een goed plan in de praktijk

Fulltime | 40u/w | wo-niveau| Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

De Belsimpel cultuur ademt het continue doorvoeren van verbeteringen. Dit heeft ons gebracht waar we vandaag de dag zijn en legt de basis voor toekomstige groei. Als Change Management trainee vervul je hierin een cruciale rol. Elke dag zoek je naar kansen om Belsimpel beter te maken en verder te laten groeien in de Mobiele Wereld, maar soms ook daarbuiten. We vinden dat het altijd beter kan. We proberen maximale impact te hebben op onze collega’s en klanten, en helpen teams het werk leuker, slimmer en efficiënter te maken.


Hoe ziet het Traineeship eruit?

Een traineeship bij Belsimpel is dé manier om in de praktijk kennis op te doen over het Business Development-vak. Je specialiseert je in de richting waar je tijdens het sollicitatietraject samen met ons je voorkeur voor hebt bepaald. Blijk je tijdens je traineeship toch ergens anders beter te matchen? Dan is het switchen naar een andere specialisatie natuurlijk altijd mogelijk. Je komt er in de praktijk immers pas écht achter wat bij je past en waar je sterke punten liggen!

Een traineeship duurt twee jaar. In die tijd word je begeleid door een ervaren Business Developer die elke week 1-op-1-overleggen met je heeft en neem je deel aan een intervisie-groep van trainees die in dezelfde periode gestart zijn. Zo kun je altijd alle vragen stellen die je hebt: er wordt dus echt de tijd voor jou en je ontwikkeling genomen. Ook leer je veel door mee te kijken en mee te doen met van de collega’s met meer ervaring. Daarnaast volg je tal van andere trainingen bij Belsimpel. Zo leer je gespreksvaardigheden, volg je training om slim en efficiënt te werken en leer je over verandermanagement volgens de belsimpel methode. Ook lees je elk kwartaal een relevant boek dat past bij jouw projecten en bespreek je met je peer-group hoe je deze direct in de praktijk kunt brengen. Kortom: de perfecte manier dus om kennis te maken met het Business Development-team!

Het Business Development Team

Het Business Development team bestaat uit een ambitieuze groep collega’s met verschillende achtergronden en specialisaties. Afhankelijk van wat je leuk vindt en waar je goed in bent kiezen we projecten die goed bij je passen of juist wat extra uitdaging bieden. Bekijk daarom ook de andere vacatures binnen het Business Development team!

Wat doe je als Change Management Trainee?

Als Change Management trainee bij Belsimpel ben jij verantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe verbeteringen. En verbeteringen, die hebben we bij Belsimpel altijd! Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van de coachingsprocessen bij Team Klantenservice of de doorstroom van binnenkomende leveringen. Voordat je de verbetering kunt uitrollen, bewaak je de voortgang van het project en zorg je dat vragen van collega’s beantwoord worden. Zo is iedereen enthousiast wanneer straks jij de verbetering doorvoert! Ook heb je een kritische blik waardoor je verdere optimalisaties op tijd signaleert en kunt doorvertalen naar de juiste collega’s.

Een Change Management trainee bij Belsimpel heeft dus een organiserende rol die veel samenwerkt met andere collega’s. Je werkt nauw samen met andere Business Developers en Product Owners die verantwoordelijk zijn voor het uitwerken van de verbeteringen. Ook zorg je ervoor dat de teams die daadwerkelijk met de verbeteringen moeten werken, zoals Team Marketing en Team Klantenservice, helemaal op de hoogte zijn.

Ook kun jij goed uitleggen wáárom we een verbetering uitvoeren. Om sommige verbeteringen te doen, is het soms namelijk nodig dat je eerst één stap achteruit zet, om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen zetten. Of collega’s moeten gaan werken met een systeem dat wel beter is, maar voor hen nog wel helemaal nieuw is. Het is dan belangrijk dat je de collega’s kunt enthousiasmeren voor de uiteindelijke verbetering zodat ze hier vol vertrouwen en met net zo veel plezier als jij mee gaan werken.

Zo kan je dag eruitzien 

Als je aankomt bespreek je met je collega’s hoe jullie weekend was, Edwin heeft alvast koffie voor je gezet. Je laat hem weten dat je vandaag bezig gaat met de uitrol van het nieuwe sorteersysteem voor de uitgaande pakketten. Voorheen wisten collega’s uit hun hoofd waar elk uitgaande pakket moest worden gesorteerd, maar door de internationale groei is het aantal sorteermogelijkheden toegenomen, waardoor dit niet meer te doen is. De verbeterde werkwijze bespreek je om 10.00 uur met de teamleiders van het logistieke team. Je legt aan Bas en Demi de door de Product Owners ontworpen oplossing uit. Je bespreekt met hen hoe dit het beste getest kan worden en hoe jullie dit willen uitleggen aan alle collega’s. Na het overleg werk je dit alvast verder uit.

Om 12.00 uur heb je nog een overleg met Jeske, teamleider bij Team Klantenservice. Jullie hebben samen een aantal verbeteringen doorgevoerd in het coachingproces van collega’s van Team Klantenservice. Met een aantal coaches had je gister al besproken dat het nieuwe systeem goed bevalt, maar dat de terugluisterfunctie in het registratiesysteem moet worden aangepast. Dit bespreek je met Tessel en zij zorgt ervoor dat dit wordt aangepast. Dan is het alweer tijd voor de lunch: het is Snack Friday, dus jullie halen een lekkere lunch op de Vismarkt. Het is mooi weer, dus je kunt op het dakterras zitten.

Na de lunch loop je nog even langs bij Product Owner Koen. Er wordt in zijn team al een tijdje gewerkt aan een aantal belangrijke updates voor de systemen van Team Inkoop. De updates zijn inmiddels bijna klaar om live te gaan, maar je weet nog niet helemaal wat het precies inhoudt. Om vragen van inkopers te kunnen beantwoorden, is het wel belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent. Daarom overleg je met Koen om hier meer van te weten te komen. Daarna kijken jullie samen naar hoe je deze verbeteringen het beste kunt uitrollen naar de collega’s van Team Inkoop. Kan dit via de mail, of moet hier een aparte, extra training voor komen? Na het overleg werk je het plan verder uit. Dan is het al bijna half zes en sluit je samen af met een dagafsluiting. Omdat het vrijdag is, wordt er daarna nog wat geborreld in de kantine. Tjeerd stelt nog voor om daarna de stad in te gaan, maar je hebt morgenochtend vroeg een voetbaltoernooi. Deze laat je dus even aan je voorbijgaan!

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma in de richting van Change Management, Strategic Innovation Management of iets vergelijkbaars en een sterke (aantoonbare) affiniteit met technische processen;

  • In complexe projecten weet je altijd het overzicht te behouden;

  • Communiceren kun jij als de beste;

  • Je vind het leuk om collega’s te enthousiasmeren;

  • Affiniteit met webshops en internet is een voordeel maar niet vereist;

  • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?