Senior Controller

Solliciteer nu

Senior Controller

Beheer en controleer het financiële apparaat achter Belsimpel en het internationale Gomibo

Fulltime | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Verantwoordelijkheid, overzicht & ambitie.

Als snelst groeiende telecomwebwinkel van Nederland is het belangrijk dat we verder bouwen met een gedegen financieel fundament, om ook Europa te gaan veroveren. Als team Control ben je eindverantwoordelijk voor alle financiële zaken van Belsimpel en houd je het overzicht over de financiële administratie. Ook ben je verantwoordelijk voor het initiëren van projecten en acties om onze bedrijfsprocessen efficiënter en meer betrouwbaar te maken. Bovendien ben je een belangrijk klankbord van de directie.

Wat doe je als Senior Controller?

Als Controller ben je bij Belsimpel betrokken bij de financiën van begin tot eind. De focus ligt daarbij op het oplossen van de meer complexe vraagstukken en het straktrekken van processen. Je stelt bijvoorbeeld protocollen op die betrekking hebben op kosten en opbrengsten van verschillende afdelingen en werkt fiscale vragen zelf uit. Zo duik je als controller in de internationale fiscale wetgeving voor onze groei naar het buitenland en zorg je voor de juiste BTW-aangifte in alle landen waar we actief zijn. Een belangrijke taak, want ook met onze internationalisering moeten de financiën op rolletjes lopen. Daarnaast schakel je veel met andere teams, zoals het Inkoopteam dat alle orders plaatst voor onze producten en diensten en bespreek je de prijsafspraken van leveranciers..

Met een jaaromzet van meer dan 400 miljoen zijn het grote bedragen waar je mee werkt. Je zit daarbij aan tafel met de accountmanager van de bank, de accountant of een manager van de belastingdienst. Externe bedrijven huren we nauwelijks in. Vrijwel alles, ook het opstellen van de jaarrekening, doe jij als Controller met het gehele team zelf! Dat betekent dus veel verantwoordelijkheid in de volle breedte van het controller-vak, waarbij een goede basiskennis van financiële processen en bijvoorbeeld fiscale zaken essentieel is.

Je weet alles van bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen, weet exact hoe je een jaarrekening op moet stellen en je kunt onafhankelijk denken. Je bent sterk in het opstellen van financiële rapporten en kunt goed onderbouwde adviezen geven aan Jeroen & Jeroen wat betreft financiële en operationele zaken. Op die manier werk je actief mee aan het beheersen en besturen van de organisatie. Als Controller ben jij ook voor veel andere afdelingen het aanspreekpunt als het gaat om financiële zaken en wordt er vaak een beroep op je gedaan om mee te denken met het optimaliseren van allerlei processen. Met een proactieve houding en een analytische blik kun je dus al snel veel directe impact hebben voor de groei van Belsimpel!

Zo kan je dag eruit zien

Al lopend naar het werk weet je dat je in de ochtend een gesprek hebt met de accountant om de opgestelde jaarrekening te evalueren. Dit alles heb je in de dagen ervoor al goed voorbereid. Na een bakje koffie ontvang je de accountant van KPMG en wordt alles netjes doorgenomen. Na een uitgebreide lunch is het tijd om samen met team Development te werken aan het project om de nieuwe betaalmethodes toe te voegen aan de website en onze administratie hierop te laten aansluiten. Ook staat een korte meeting met het Inkoopteam op de agenda, want jij moet bewaken of die grote deal die ze kunnen sluiten, wel echt een goede deal is. Aan het eind van de dag leg je de laatste hand aan het protocol voor het verwerken van BTW bij buitenlandse verkopen zodat het administratieteam dit vanaf nu ook zelfstandig kan verwerken. Aan het einde van de dag heb je de gehele to-do-lijst afgevinkt en ga je met een goed gevoel naar huis!

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma, bij voorkeur in de richting van Finance, Controlling of Accountancy.
  • Je hebt minstens drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie als controller of accountant en bent op korte termijn fulltime beschikbaar.
  • Jij houdt van Excel en Excel heeft geen geheimen voor jou. Je bent dan ook analytisch ijzersterk.
  • Vrienden omschrijven je als kritisch, communicatief sterk en ondernemend.
  • Je hebt geen moeite met het nemen van besluiten en zet van nature een stapje extra als dat nodig is.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?