Talent & Recruitment Specialist

Solliciteer nu

Talent & Recruitment Specialist

Trek collega’s aan voor het grootste tech-bedrijf van Groningen

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Spot talent!

Bij de Gomibo Group, waaronder Belsimpel en twee tech spin-offs, is er altijd plek voor nieuw (internationaal) talent. Als Talent & Recruitment Specialist ben jij de cruciale schakel in het waarborgen van de kwaliteit van onze nieuwe collega's voor een optimale teambezetting en de beste team performance! Daarnaast speel je een belangrijke rol in de onboarding van nieuwe collega's en het doorgroeien van intern talent. Samen met je team optimaliseer je continu het proces rondom recruitment en selectie door onze werkwijzen onder de loep te nemen en te verbeteren.

Wat doe je als Talent & Recruitment Specialist?

De functie Talent & Recruitment Specialist omvat veel verschillende HR-taken. Samen met 4 fulltime en 2 parttime collega’s ga je aan de slag met onder andere:

 • De wervingsbehoefte

  Het allerbelangrijkste is dat we goed scherp hebben wat we per functie zoeken. Welke werkzaamheden gaat de nieuwe collega uitvoeren? Welke vaardigheden en eigenschappen zijn daarvoor nodig? Door goede functieprofielen op te stellen samen met de teamleider van de vacatures waar jij verantwoordelijk voor bent, identificeer je de missende factor om een team compleet te maken!

 • Werving & Selectie

  Ons gehele werving- & selectieproces is inhouse, waardoor je van A tot Z betrokken bent. Denk aan het schrijven van vacatures (met behulp van AI) en promotie via vacaturebanken en social media, het beoordelen van sollicitaties, afnemen van assessments en het voeren van sollicitatiegesprekken. Een ander belangrijk onderdeel van je rol is het organiseren van evenementen, gastcolleges of inhousedagen in samenwerking met de Hanze, RUG en studieverenigingen in Groningen. Je verzorgt de praktische zaken en de promotie maar ook de presentatie op de dag zelf, case én netwerkborrel om deelnemers te enthousiasmeren om bij ons te komen werken.

 • Intern talent & doorgroeien

  Als je een collega hebt aangenomen, is een goede onboarding onmisbaar. Je begeleidt de maandelijkse Gomibo Experience, onze introductietraining, zodat alle nieuwe collega’s een vliegende start krijgen. In onze operationele teams werken enorm veel studenten, allen studerend aan het hbo of de universiteit. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat collega’s goed op hun plek zitten. Je bent verantwoordelijk voor het maandelijkse talent overleg waarbij je talent identificeert en je voert gesprekken met collega’s die potentieel kunnen doorgroeien naar een nieuwe rol of ander team. Je hebt goed grip op de wervingsbehoefte en weet daardoor de beste match te maken!

 • Je eigen project(en)

  Hoewel elke collega uit team Werving & Selectie allround werkt, heeft ook iedereen zijn of haar eigen projecten. Deze worden afgestemd op jouw interesses en kwaliteiten. Denk aan het verbeteren van de assessments in het sollicitatieproces of de communicatie naar kandidaten maar ook het uitwerken hoe we de uitstroom bij specifieke teams kunnen verminderen. Naast projecten die intern gericht zijn, zijn er ook projecten die zich richten op het verbeteren van ons werkgeversmerk en Employer Branding. Denk aan het organiseren van de KEI-week of het uitbreiden van de samenwerkingen met onderwijsinstellingen in de stad. Deze projecten worden zowel door collega’s als door jou bedacht en hierin krijg je begeleiding van ervaren collega’s.

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit. Een gunstige pensioenregeling. Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.

Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen. Training voor een goede werk-privébalans. Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken. 

Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbaar wo-denkniveau of een wo-diploma op zak, het liefst in de richting van bedrijfskunde, HRM, marketing of communicatie.

 • Je bent commercieel ingesteld en begrijpt het belang van het aantrekken van de juiste mensen voor het succes van de organisatie.

 • Jij bent sociaal, doelgericht en stapt gemakkelijk op mensen af.

 • Je wordt enthousiast van netwerken en het voeren van kritische gesprekken. Daarnaast ben je niet bang om (lastige) vragen te stellen en je mening te geven. Ervaring binnen HR is een pré maar niet vereist.

 • Je bent constant op zoek naar verbeteringen en denkt kritisch mee hoe we onze bedrijfsprocessen verder kunnen optimaliseren. Hierbij is het een pré als je al wat basis Excel skills hebt.

 • Je beheerst de Engelse taal op professioneel niveau. Gomibo is een internationaal tech-bedrijf, wat betekent dat je kandidaten vanuit verschillende achtergronden en functies spreekt in het Nederlands en Engels. Denk aan kandidaten voor een flexibele bijbaan, werkstudentschap bij een commercieel team, startersfuncties bij de IT-afdeling of managementrollen.

Meer weten?

Dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Zo kan je dag eruitzien

Ochtend

 • Dagstart met het hele team.

 • Je werkt je mail bij en bereidt de sollicitatiegesprekken van vanmiddag alvast voor. Je spreekt twee studenten voor een flexibele bijbaan en een kandidaat voor het werkstudentschap Finance.

 • Er zijn 7 nieuwe sollicitaties binnengekomen voor de vacatures waar jij verantwoordelijk voor bent. Je bent erg nieuwsgierig en hoopt dat de juiste persoon ertussen zit. Je gaat direct aan de slag met de CV-beoordeling en telefonische intakes.

 • Nabespreekmoment. Gisteren heb je samen met Nynke een sollicitant gesproken waar je erg enthousiast over bent. Je weet nog niet wat Nynke haar mening is, hopelijk kun je de sollicitant direct aannemen!

 • Lunchen en een rondje lopen over de Grote Markt.

Middag

 • Er staat een meeting met de teamleider van het Marketing team op de planning. Jullie merken dat er de laatste tijd minder sollicitaties voor dit team binnenkomen en maken een aanvalsplan om nieuwe wervingsacties uit te zetten. Na het overleg ga je gelijk aan de slag met het verbeteren van de vacature en het opzetten van een social media campagne.

 • Sollicitatiegesprekken voeren.

 • Opvolging van je sollicitatiegesprekken en afsluiting van de dag. Het zonnetje schijnt en Karlie vraagt spontaan of jullie met het team nog zin hebben om een drankje te doen op het dakterras. Gezellig!

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.