Talent & Recruitment Specialist

Solliciteer nu

Talent & Recruitment Specialist

Trek collega’s aan voor het grootste tech-bedrijf van het Noorden en zorg voor de beste onboarding en ontwikkeling van je collega’s.

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Spot talent in Noord-Nederland en zorg voor het optimaliseren van onze HR-processen.

De Gomibo Group, waaronder Belsimpel & twee tech spin-offs, groeit elk jaar waardoor er steeds meer plek is voor nieuw (internationaal) talent. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het aantrekken en selecteren van deze nieuwe collega’s. Daarnaast speel je ook een rol in talentontwikkeling. Hiervoor is het belangrijk dat nieuwe collega’s een perfecte onboarding krijgen en je intern talent begeleidt naar posities waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. Met je team optimaliseer je alle processen rondom de werving, selectie en intern talentmanagement door constant al onze werkwijzen onder de loep te nemen en ze ook zelf te verbeteren.


Wat doe je als Talent & Recruitment Specialist?

De functie Talent & Recruitment Specialist omvat veel verschillende HR-taken. Samen met 8 andere collega’s ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

 • Werving en Selectie
  Ons gehele recruitmentproces is inhouse, waardoor je van A tot Z betrokken bent. Denk aan het schrijven van vacatures, het beoordelen van sollicitaties en het voeren van gesprekken. Soms doe je gesprekken alleen, soms met iemand uit je team, maar vaak ook met collega’s uit het team waar de kandidaat op solliciteert. Zo kom je veel te weten over het reilen en zeilen binnen de organisatie, maar ook over welke kandidaat perfect is voor welk team. Daarnaast hou je je bezig met het promoten van vacatures door middel van onder andere social media berichten, die je zelf bedenkt en schrijft. Daarnaast bijvoorbeeld ook door het organiseren van events. We organiseren regelmatig events in samenwerking met de RuG en Hanze, waarbij jij de dag, case, presentatie én netwerkborrel verzorgt en studenten enthousiast maakt om bij ons te komen werken.

 • Het optimaliseren van HR processen
  Hoewel elke collega uit team Werving & Selectie allround werkt, heeft ook iedereen zijn of haar eigen projecten. Deze worden afgestemd op jouw interesses en kwaliteiten. Denk aan het verbeteren van interne werkwijzen van het team zelf, het onder de loep nemen van ons sollicitatieproces of het uitzoeken hoe we eventuele uitstroom bij specifieke teams kunnen verminderen. Naast projecten die intern gericht zijn hebben we ook contact met veel externe partijen. Denk aan het vernieuwen van onze Employer Branding, het organiseren van activiteiten rondom de KEI-week en het versterken van de banden met de universiteit. Deze projecten worden zowel door collega’s als door jou bedacht en hierin krijg je begeleiding van ervaren collega’s.

 • Talentontwikkeling
  Ook wanneer iemand al werkzaam is bij Belsimpel, speel je een grote rol in begeleiding van collega’s. Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse Gomibo Experience, onze Gomibo-brede introductiedag, je geeft trainingen aan je collega’s en voert gesprekken met collega’s over hoe zij hun eigen toekomst zien. In onze operationele teams werken enorm veel studenten, allen studerend aan het hbo of de universiteit. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat collega’s goed op hun plek zitten en doorgroeien! 

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit. Een gunstige pensioenregeling. Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen. Training voor een goede werk-privébalans. Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken. 


Wie ben jij?

 • Je hebt een wo-diploma op zak, het liefst in de richting van bedrijfskunde, arbeids- en organisatiepsychologie, communicatie of HRM. Of je kunt laten zien dat je dit denkniveau hebt.

 • Jij bent een sociaal dier, staat midden in de organisatie en bent toegankelijk voor iedereen.

 • Je kunt kritische gesprekken voeren – wat je na een aantal weken al zelfstandig doet –, bent niet bang om je mening te geven en hebt een flinke dosis mensenkennis. Ervaring binnen HR is niet vereist.

 • Naast sociaal bezig zijn, vind jij het ook heerlijk om projectmatig bezig te zijn met bedrijfsprocessen. Hierbij is het een pré als je al wat basis Excel skills hebt.


Zo kan je dag eruitzien

Je bent vandaag mooi op tijd, werkt je mail en to-do vast bij en start de computer op in de vergaderruimte. Al snel komt je team binnen, met ook een kopje koffie voor jou. De dagstart die Hidde vandaag heeft voorbereid gaat er in rap tempo doorheen. Er wordt gedeeld waar iedereen mee aan de slag gaat en jij wil daarna nog even een sollicitant van gister nabespreken. Jij gaat in de ochtend bezig met het maken van een checklist die we kunnen gebruiken bij het voeren van interne gesprekken. Dit is nog een lastige klus, aangezien elke collega weer anders is en een ander plan heeft – of misschien nog wel helemaal geen plan. Als je een goede eerste versie hebt gemaakt mail je deze naar Lianne voor een review. Benieuwd of ze nog goede input heeft! Je maag rammelt dus je appt je collega Annemiek, een collega van Team Colleague Journey, om samen te lunchen. Jullie zien elkaar in de kantine waar de lunch die je vanmorgen hebt besteld al klaar staat en lunchen op het dakterras.

Met je buik weer vol start je aan de middag. Aangezien jij verantwoordelijk bent voor de marketingvacatures kijk je hoe de werving ervoor staat. Voor deze vacatures hebben gister vijf kandidaten gesolliciteerd. Je doet een telefonische intake en en je plant meteen drie sollicitatiegesprekken in voor later deze week! Vervolgens beantwoord je een aantal mails van de teamleider van het Marketing-team over wat zij kunnen doen om meer collega’s aan te trekken. Vervolgens staat er een meeting met Hanna van Finance op de planning. Jullie merken dat er de laatste tijd minder sollicitaties voor dit team binnenkomen en maken samen een aanvalsplan om dit op te pakken. Om drie uur volgen nog twee sollicitaties. Allereerst een parttimer voor team Verzenden & Bezorgen en daarna een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Toevallig twee winnaars, dus na deze gesprekken heb je nog genoeg energie over om er nog een vacaturereview doorheen te rammen. Als het bijna half 6 is sluiten jullie af met een dagafsluiting. Lekker, iedereen is productief bezig geweest! Lianne pakt nog even een paar frisjes uit de koelkast, want je hebt nog helemaal niet verteld hoe je weekendje weg was.

Meer weten?

Dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?