International Buying Specialist (min. 16 u/w)

Solliciteer nu

International Buying Specialist (16 u/w)

Koop slim in zodat wij onze klanten de beste prijs kunnen garanderen!

Parttime | 16 u/w | hbo/wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Een analytische bijbaan met verantwoordelijkheid en uitdaging.

Belsimpel is in Nederland de allergrootste verkoper binnen de telecombranche. We kopen jaarlijks meer dan een miljoen smartphones in en we hebben dit jaar de stap gemaakt naar de internationale markt, waardoor we inmiddels in 30 Europese landen in- en verkopen! 

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor de beste prijzen en meest accurate voorraad. Daarbij heb je zowel intern als extern contact om al onze klanten van de beste prijsgarantie te voorzien.

Wat doe je als International Buying Specialist?

Samen met je team zorg je ervoor dat we meer dan 600 verschillende telefoons voor de beste prijs kunnen aanbieden. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa! Op basis van een uitgebreide analyse op eerdere verkoopcijfers, de huidige voorraad status en de verwachte orders, maak je dagelijks de want-to-buy op. Om onze producten zo competitief mogelijk in de markt te zetten voer je prijsanalyses op producten van onze concurrenten uit door o.a. Tweakers goed in de gaten te houden. Nadat we samen de lijst met in te kopen producten hebben opgesteld delen we deze met onze tientallen leveranciers. Je verwerkt alle aanbiedingen in een duidelijk overzicht zodat we direct alle prijzen en voorwaarden tegen elkaar kunnen afwegen. Jouw inkoopstrategie heeft dus direct impact op de prijsstelling van de producten op onze website.

Naast het inkopen ben je het aanspreekpunt voor interne vraagstukken vanuit het hele bedrijf. Je hebt contact met Team Klantenservice en Logistiek over de actuele levertijden en binnenkomende orders, met team Finance over facturatie en je schakelt met team Marketing over nieuwe marketingcampagnes en actieplannen. Voor het beantwoorden van deze vragen heb je veel contact met onze leveranciers uit heel Europa via Skype of WhatsApp waarbij de communicatie voornamelijk in het Engels is. De gesprekken die je voert zijn ontzettend divers, zo bespreek je historische bestellingen, nieuwe aanbiedingen maar ook voorwaarden als levertijden en kortingen.

Je werkt in een gemixt team met zeer ervaren inkopers waar je veel 1 op 1 begeleiding van krijgt. Hierdoor zit je super dicht bij de core business en miljoenendeals die wekelijks worden gemaakt. Deze parttime functie geeft je een kijkje in een van de meest diverse teams van het bedrijf, waar veel processen samen komen. Je krijgt hierdoor veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Er is tevens volop mogelijkheid om door te stromen naar een fulltime functie binnen of buiten het inkoopteam. Naast deze mooie kans om jezelf te ontwikkelen, heerst er een ontzettend gezellige sfeer en zijn er regelmatig leuke activiteiten om je collega’s nog beter te leren kennen. 

Zo kan je dag eruit zien

Wanneer je om iets voor 9 achter je bureau schuift, komt Hensen al aan met een kop koffie. Jullie beginnen met de dagstart waarin de belangrijkste taken van de dag worden besproken. Elke ochtend maak je samen met je team de want-to-buy op; welke toestellen en tablets moeten we kopen en hoe veel? Terwijl de aanbiedingen binnenstromen maak jij een overzicht, zodat we aan het einde van de middag precies weten wat de allerbeste deals zijn. Tussendoor hou je de mailbox in de gaten, om je collega’s te voorzien van antwoorden op vragen. Tijdens de middagpauze ga je naar de kantine, waar jouw bestelde broodje gezond voor je klaar staat. Halverwege je broodje word je uitgedaagd voor een potje poolen: Gijs wil een revanche voor de verloren pot van gisteren. Je verslaat Gijs nogmaals en voldaan ga je weer aan het werk.

In de middag controleer je of alle verwachte leveringen zijn binnengekomen. Via Skype heb je contact met alle leveranciers om levertijden op te vragen. Je past de levertijden aan zodat alle klanten precies weten waar ze aan toe zijn. Verder heb je nog een overleg met Hensen, die je feedback geeft op je werk van afgelopen week. Je had een goede week en krijgt wat learnings mee die je direct morgen toe kunt gaan passen.

Ten slotte ga je aan de hand van actuele sales data een forecast maken voor de verkopen van verschillende merken voor de komende periode. Samen met Tom loop je dit voorstel door en stuur je deze naar onze distributeurs zodat we voldoende voorraad krijgen. Al met al een productieve dag, je sluit je PC af en rolt samen met je team door naar een restaurant, vanavond hebben jullie namelijk een teamuitje! 

Wat kun je van ons verwachten?

Wat je er voor terug krijgt

 Een bruto uurloon tussen €9,45 (18 jaar) en €14,69 (21+ jaar), inclusief vakantiegeld. 

De mogelijkheid om salarisstappen te maken binnen een half jaar, afhankelijk van je ontwikkeling en inzet.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmogelijkheden.

Hoe het past naast studeren 

Werken op een mooi kantoor in het centrum van Groningen.

Shifts van 4 of 8 uur, zelf in te delen van maandag t/m vrijdag.

Een flexibele planning die past in je studierooster.

 

Wat je ervan kunt leren

 Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding & de uitdaging die bij jou past.
Je kunt zo hard gaan als je zelf wil.

Waarom het zo gezellig is

750 collega's met dezelfde drive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en -festivals, elke vrijdag een VrijMiBo.

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.Wie ben jij?

  • Je zit in je laatste fase van je bacheloropleiding of volgt een masteropleiding, bij voorkeur in een bedrijfskundige of meer bèta hoek. 
  • Je bent 16u per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00 - 18:00.
  • Op het gebied van communicatie sta jij sterk en je deinst niet terug voor wat extern contact in de toekomst, hier word je natuurlijk in begeleid.
  • Je mindset is commercieel, maar ook analytisch ben je ijzersterk.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?