Senior Procurement Specialist

Solliciteer nu

Senior Procurement Specialist 

Draag de verantwoordelijkheid voor onze Internationale inkoopstrategie

Fulltime | 40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Onderhandel op topsnelheid

Als Senior Procurement Specialist ben je samen met een team van zes collega's eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle mobiele telefoons en tablets voor Belsimpel en alle internationale Gomibo domeinen. Je werkt met een netwerk van meer dan 100 leveranciers in vrijwel alle landen van de EU en als grootste telecombedrijf van Nederland verkopen we > 1.000.000 smartphones en tablets per jaar. Er zijn naast het forecasten en de reguliere inkoop veel projecten waar je mee bezig bent, van geavanceerd voorraadbeheer, pricing algoritmes tot het automatiseren van bedrijfsprocessen rondom inkoop. Hierdoor is geen dag hetzelfde. 

Wat doe je als Senior Procurement Specialist?

Je bent samen met je team eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle smartphones en tablets van Belsimpel. In 2021 waren dit er meer dan één miljoen. Met de lancering van ons internationale platform Gomibo (nu actief meer dan 30 landen) is de verwachting dat dit aantal hard zal stijgen. Je werkt in het commerciële hart van het bedrijf. Je zorgt ervoor dat de uitgaven die we doen de juiste zijn en op het juiste moment. Je maximaliseert de winstmarges met onze pricing strategie. Haalt het onderste uit de kan bij een onderhandeling en maakt de juiste beslissingen door analyse en kennis van de markt. 

Samen met je team bewaak je de koers van Belsimpel | Gomibo qua voorraad, marge, pricing en productmanagement. Je hebt enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid in het maken van inkoopbeslissingen. Bij het inkoopproces is onderhandeling en afwegingen maken op snelheid essentieel. Wat de ene dag een goede prijs is, kan de volgende dag alweer verouderd zijn. Intern sta je midden in de organisatie en voorziet verschillende teams van de meest recente informatie over nieuwe modellen, prijswijzigingen en voorraad. Je hebt dagelijks contact met verschillende teams zoals Marketing, Category Management, Logistiek, Klantenservice, Finance en Control. Zij zijn allemaal afhankelijk van jouw input.

Naast de snelle, analytische inkoop, bestaat de functie ook uit een relatiecomponent. Je bent samen met Team Marketing verantwoordelijk voor de relatie met Nederlandse vertegenwoordigers van fabrikanten als Samsung en Apple. Daarnaast heb je veelvoudig contact met tientallen internationale distributeurs, operators en handelaren in vrijwel alle landen van de EU. Naast het onderhouden van de relatie houd je je bezig met het opzetten van promoties & deals en goede forecasting voor producten voor korte- en lange termijn.

Tot slot werk je aan projecten voor het verder verbeteren van alle processen gerelateerd aan inkoop. Denk hierbij aan het werken aan betere voorraad management systemen of het optimaliseren van de (automatische) pricing voor onze Gomibo domeinen.

Kortgezegd is het in de functie belangrijk om regelmatig met je poten in de modder te willen staan en tegelijkertijd het overzicht te kunnen houden. Als een van de meest ervaren collega’s ben je meewerkend voorman en stuur je ook de parttime collega’s aan. Daarnaast werk je aan ingewikkelde projecten en ben je een ster in communicatie, zowel intern als extern. Jouw onderhandelings-kwaliteiten, het aanvoelen van ontwikkelingen in de markt en dit correct vertalen naar de juiste personen en teams zijn essentieel voor het bepalen van de strategieën van de Gomibo Group.

Jouw werkzaamheden

Naast diverse projecten die aansluiten op jouw interesses en kwaliteiten, zal jouw werk in ieder geval bestaan uit de volgende taken:

 • Dagelijks analyseren van het aanbod bij onze tientallen lokale en Europese leveranciers;
 • Contact onderhouden met betrekking tot inkoopafspraken met onze partners en het beheren van de relaties met deze partners;
 • Managen van de voorraad en de pricing strategie en het maken van beslissingen over grote inkooporders, waarbij je anticipeert op ontwikkelingen en trends op de Telecommarkt;
 • Werken aan projecten op het gebied van optimalisatie van het inkoop proces;
 • Samenwerken met collega’s van verschillende teams, om er voor te zorgen dat de inkoopbeslissingen aansluiten op de huidige koers van Belsimpel;
 • Fungeren als centraal aanspreekpunt met betrekking tot inkoop gerelateerde vraagstukken van diverse afdelingen zoals Marketing, Data Insights en Control. 

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden


Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Werk met >600 fanatieke collega's


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur een (bedrijfskundige) opleiding waarin je analytische skills goed ontwikkeld zijn.
 • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële werkervaring.
 • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
 • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
 • Je mindset is commercieel, maar ook analytisch ben je ijzersterk.
 • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur en je hebt veel ervaring met Excel.
 • Je bent fanatiek en kunt écht niet tegen je verlies.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival 

Ben jij er volgend jaar ook bij?