Vertaler Nederlands - Engels (min. 16u/w)

Solliciteer nu

Vertaler Nederlands - Engels


Vertaal onze website, maar ook interne trainingen en protocollen en help mee aan de internationalisering!

Parttime | 16 u/w | wo-niveau |Hoofdkantoor Groningen

Werken aan de frontlinie van de internationale markt

Belsimpel is in Nederland al de grootste online telecomverkoper. We bieden miljoenen combinaties van telefoons, hardware en accessoires en hier willen we ook klanten buiten Nederland blij mee maken. Natuurlijk moet onze website en al onze communicatie dan wel te begrijpen zijn. Dit is waar jij het verschil maakt!


Wat doe je als Vertaler Nederlands - Engels?

Als vertaler ben je onderdeel van Team Internationaal. Samen zorgen jullie ervoor dat we straks in heel Europa mensen aanspreken. Zo ga jij ervoor zorgen dat Engelstalige mensen ook altijd bij ons terecht kunnen voor al hun telecomvragen. Hieronder valt dus het vertalen van alle content op de website zoals productbeschrijvingen, informatieve pagina’s en marketinguitingen, maar ook het vertalen van rechtstreekse communicatie die de klantenservice gebruikt, zodat klanten precies weten waar ze aan toe zijn.

Omdat Belsimpel altijd alles zo duidelijk mogelijk wil maken voor zijn klanten is het belangrijk dat je communicatief ijzersterk bent. Je bent een echte woordkunstenaar en snapt als geen ander wat mensen aanspreekt en hoe de Belsimpel-stijl in elkaar steekt, wat we je natuurlijk leren. Bovendien is de telecommarkt volop in verandering en komen er elke dag nieuwe producten online op onze website. Geen dag is dus hetzelfde!

Naast het leren schrijven volgens de Belsimpel-schrijfstijl, ga je onder andere met HTML-code leren werken en word je zeer vaardig in Excel en andere programma’s. Je collega’s van Customer Journey staan klaar om je hierbij te helpen en je werkt nauw met hen samen om de klantreis van begin tot eind te optimaliseren voor Engelstalige klanten. Als aanspreekpunt voor het vertalen van teksten heb je contact met verschillende teams van Belsimpel, waardoor je een goed idee krijgt van hoe het bedrijf in elkaar steekt en snel nieuwe mensen leert kennen.

Hoe kan je dag eruit zien?

Terwijl je bij de ingang je vingerafdruk scant om het kantoor binnen te komen, kom je Mitja tegen, een collega-vertaler Duits. Op de trap praten jullie na over het succesvolle Belsimpel kerstfeest van afgelopen zaterdag en eenmaal boven zet je direct koffie voor jullie beiden. Je checkt eerst je mailbox nadat je PC is opgestart en stelt een to-do-lijstje op voor de dag. Eén van de prioriteiten is het vertalen van een aantal marketinguitingen voor de launch van de nieuwe Samsung. Je gaat hier direct mee aan de slag en mailt je teksten naar Marin, zodat zij de laatste check kan doen voordat ze online worden gezet op de website. Vervolgens rond je de vertaling af van een presentatie voor een interne training over slim werken, zo krijgen ook je Engelstalige collega’s alles mee. Aan het eind van de ochtend heb je nog je wekelijkse vergadering met het hele team, waarin je de actielijst bespreekt en met je team brainstormt over een manier om elkaar op een slimmere manier feedback te geven.

Dan is het alweer tijd voor je lunchpauze! Je maakt een ommetje over de Groningse Grote Markt, pikt onderweg een broodje gezond op en kletst met je Customer Journey-collega Liza die je overlaadt met foto’s van haar nieuwe kittens. De middag besteed je vervolgens aan het vertalen van een aantal automatische e-mails naar klanten en je schrijft nog een paar teksten over toestel-accessoires. Met een tevreden gevoel kijk je naar de lijst met afgeronde taken van die dag en je drinkt nog een welverdiend biertje in de kantine met je mede-vertalers.

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris en speciale Belsimpel Benefits bieden we ook:  

Werken in hartje Groningen

 Op je fiets naar kantoor

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil

Vergroot je (super)krachten 

Werk met >600 fanatieke collega's

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten

Wie ben jij?

  • Je bent 16u per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00 - 18:00. 
  • Je studeert op WO-niveau en volgt bij voorkeur een communicatie en/of  taalgerichte studie.
  • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal op C2 niveau en kunt dit aantonen.
  • Het beheersen van de Engelse evenals Nederlandse taal als moedertaal is een pre.
  • Je hebt een passie voor schrijven en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt affiniteit met mobiele telefonie en internet/webshops.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?