Junior Telecom Purchaser

Solliciteer nu

Junior Telecom Purchaser

Koop op jaarlijkse basis meer dan een miljoen smartphones en tablets in

Fulltime | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Miljoenen producten, tientallen leveranciers, zes schermen en jij.

In een vrije markt, zoals de telecommarkt, is onderhandelen op mega snelheid essentieel voor een scherpe prijs. Met zes schermen hou je het overzicht over alle producten die ingekocht moeten worden voor Belsimpel en alle internationale Gomibo domeinen. Hierbij werk je met meer dan 100 leveranciers in vrijwel heel Europa. Nu we de internationale markt op zijn gegaan is alles nog competitiever en moeten we zorgen dat we altijd de beste prijs bieden aan de klant en een accurate voorraad hebben. Ga jij deze uitdaging aan? Je zult je geen dag vervelen.

Wat doe je als Junior Telecom Purchaser?

Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van alle smartphones en tablets van Belsimpel en in 2021 waren dit er meer dan één miljoen. Met de lancering van ons internationale platform Gomibo (nu actief in meer dan 30 landen) verwachten we dat het aantal in te kopen producten enorm zal stijgen. Het inkoop team bewaakt de koers op het gebied van product management, voorraad, pricing en marge. Hierbij draait alles om slimme en analytische inkoop, waarbij je snel knopen doorhakt om de klant de beste prijs te kunnen garanderen.

In jouw rol ben je zowel intern als extern een belangrijke schakel. Intern heb je contact met teams zoals Finance, Klantenservice, Marketing en Logistiek. Jij voorziet de teams continu van de meest actuele informatie. Denk aan de nieuwste producten die online komen, de leverstatus van verwachte bestellingen, vragen over openstaande facturen, prijswijzigingen en voorraadbeheer. Al deze teams zijn afhankelijk zijn van jouw input onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Extern heb je contact met tientallen verschillende leveranciers, operators, distributeurs en fabrikanten uit heel Europa via Skype, WhatsApp, per mail of telefonisch om de beste aanbiedingen te verzamelen en zo goedkoop mogelijk in te kopen. Daarnaast ben je samen met je collega’s van het marketingteam verantwoordelijk voor het relatiebeheer met belangrijke fabrikanten als OnePlus en Nokia.

In het begin staat alles in het teken van het leren van alle ondersteunende processen binnen het team. Al snel krijg je de ruimte om zelf beslissingen te nemen over pricing, voorraadbeheer en relatiebeheer. Bij meer ervaring komt vanzelfsprekend ook meer verantwoordelijkheid en autonomie, dit maakt dat je iedere dag weer nieuwe uitdagingen hebt.

Je werkt in een team met ervaren fulltime collega’s en leergierige parttimers. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Samen kijken we waar je goed in bent en waar je het meeste energie uit haalt. Vind je de onderhandelingen leuk en ben je altijd gebrand op de laagste prijs? Of houd je je liever bezig met ontwikkeling van het team en procesoptimalisatie? Waar jij straks in uitblinkt zoeken we graag met je uit!

Zo kan je dag eruit zien

Wanneer je om half 9 je jas ophangt, heeft Gijs al koffie voor je gezet zodat je goed voorbereid de dag begint. Het belangrijkste onderwerp tijdens de dagstart is natuurlijk de launch van de nieuwe iPhone die volgende week plaatsvindt. Scherp inkopen van deze toestellen is enorm uitdagend en daarom ook cruciaal. Samen met Tom ga jij daarom vandaag de aanbiedingen van de verschillende leveranciers uitzoeken. Jij bent extreem gehaaid en zorgt er daarmee voor dat wij het toestel net die ene euro goedkoper kunnen aanbieden dan onze concurrenten. Voordat jullie hiermee aan de slag gaan heb je eerst een meeting met Klaas-Jan van Team Category Management Abonnementen, want hij heeft een analyse gemaakt van de verkoop van de iPhone 12. Hiermee gaan jullie de voorspelling maken voor de gloednieuwe iPhone 13 die je verwerkt in de forecast, zodat we voldoende voorraad hebben om al onze klanten te voorzien.

In de middagpauze wandel je even naar de markt toe voor een lekker broodje falafel samen met een paar collega’s uit wat andere teams. Hierna is het tijd om contact op te nemen met verschillende leveranciers. Via Skype ga jij de onderhandeling aan over alle soorten toestellen en tablets. Hier komen jouw onderhandeling skills naar boven, jij laat je niet het kaas van je brood eten en weet precies wanneer je moet toeslaan. Zonder jou was dit niet gelukt! Aan het einde van de dag worden bitterballen rondgebracht met een uitnodiging voor de vrijmibo. En, kom je nog even borrelen? 

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 


Wie ben jij?

  • Je hebt afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur een (bedrijfskundige) opleiding, waarin je je analytische skills al goed hebt ontwikkeld.
  • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
  • Je bent proactief en wil graag leren.
  • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
  • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur en je bent een held met Excel.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?