Management Traineeship Logistics

Solliciteer nu

Management Traineeship Logistics

Haal het beste uit jezelf op het gebied van projectmanagement en leidinggeven en maak impact vanaf dag één.

Fulltime | 40u/w | Hoofdkantoor Groningen

Heb impact vanaf dag één!

Net of bijna afgestudeerd en kijk je er naar uit al je opgedane kennis in de praktijk te gaan brengen? In ons Management Traineeship Logistics krijg jij de kans om je te ontwikkelen als leidinggevende met veel verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. In sneltreinvaart word je klaargestoomd voor een leidinggevende rol, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij denken dat door niet alleen mee te kijken, maar vooral juist zelf veel te doen je het meeste leert tijdens je Traineeship. Daarom ga je vanaf de start van het Traineeship zelf aan de slag met leidinggeven, meedenken met het opzetten en optimaliseren van onze logistieke processen en dit doorvertalen naar je team. Kortom, geen dag is hetzelfde. Wij zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat jij je kwaliteiten kunt benutten en écht goed kunt worden op het gebied van leidinggeven en projectmanagement. Ben jij fanatiek en slim, heb je een aanstekelijk enthousiasme en houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Dan is ons Management Traineeship Logistics wat voor jou!


Wat doe je als Management Trainee Logistics?

Als Management Trainee Logistics start je een tweejarig Traineeship dat volledig op maat wordt gemaakt voor jou. Vanaf dag één heb je een volwaardige functie en maak jij het verschil. Je gaat aan de slag bij Team Verzenden en Bezorgen. In dit team zorgen we ervoor dat alle bestellingen die vandaag geplaatst zijn de volgende dag bij de klanten in huis zijn. Daarnaast versturen we met onze internationale domeinen van Gomibo ook steeds meer pakketten naar andere landen in Europa die ook in ongekend tempo bij de klant aankomen. Dit wordt allemaal gedaan door het jonge en fanatieke Team Verzenden en Bezorgen dat elke dag keihard werkt om alle pakketten in te pakken en te versturen. De afdeling vormt echt het hart van het bedrijf doordat alle verbeteringen en veranderingen indirect of direct impact hebben op onze logistiek. Als wij bijvoorbeeld naar een nieuw land gaan shippen, betekent dat ook dat de logistieke processen hier op aangepast moeten worden. We zoeken daarom trainees die het een uitdaging vinden om veranderingen door te voeren binnen een groot team. Het team kenmerkt zich door de goede sfeer, aanpakkersmentaliteit en saamhorigheid. Als Trainee Logistics is geen dag hetzelfde. Jij zorgt ervoor dat je bijspringt waar jouw kennis en hulp het hardste nodig is. Soms betekent dit dat je het goede voorbeeld geeft en helpt alle bestellingen de deur uit te krijgen. Op een ander moment denk je mee over de procesverbeteringen die doorgevoerd kunnen worden en hoe je dit goed kunt vertalen naar jouw team.

De eerste drie maanden van het Traineeship staan in het teken van het leren kennen van jouw collega’s, Belsimpel en het gelijk hands on aan de slag gaan met de verschillende uitvoerende taken die er bij Team Verzenden en Bezorgen zijn. Dit betekent dat je zelf aan de slag gaat op de afdeling en in rap tempo ervaring opdoet met het zelf inpakken van pakketten tot coördineren op de afdeling. Wij geloven namelijk dat pas als jij meester bent op de inhoud je jouw team goed kunt leiden en processen pas écht goed kunt optimaliseren. Ook in deze begin periode ben jij natuurlijk volwaardig lid van het team. Zo signaleer je ook in deze periode welke dingen we kunnen verbeteren, zowel op de afdeling, het Traineeship en jouw ontwikkeling. Vanaf het begin van je Traineeship kun jij impact maken. Na deze eerste drie maanden ben je als teamleider samen met je collega Management Trainees Logistics verantwoordelijk voor de gehele afdeling Verzenden en Bezorgen, een grote groep studenten en krijg je hierbinnen je eigen team. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bijna alle HR-aspecten, hierbij kun je denken aan trainingen, coaching, cultuuroverdracht en ontwikkeling. Daarnaast zorg je er niet alleen voor dat processen verbeterd worden, maar zorg je er ook voor dat deze veranderingen goed overgebracht worden binnen je team.

Als Trainee ben je kritisch en signaleer je welke processen verbeterd kunnen worden en denk je mee over hoe we dit kunnen implementeren. Hierbij is jouw rol niet alleen het meedenken en aanpassen van de processen, maar juist ook het vertalen van deze veranderingen naar jouw team. Een van de grootste uitdagingen binnen het team en daarmee ook voor de groep Management Trainees Logistics is het groter wordende internationale aspect van de afdeling. We sturen al pakketten naar veel verschillende landen, alleen wordt het aandeel pakketten naar het buitenland steeds groter. De komende tijd staat dan ook in het teken van de werkzaamheden en processen aanpassen op de vergrotende internationalisering en daar neem jij als Trainee het voortouw in. Daarnaast sta je als Trainee in contact met alle andere teams, waarbij jij de schakel bent tussen Verzenden en Bezorgen en deze teams. Teams waar je veel contact mee hebt zijn Team Inkoop, Marketing, Klantenservice, Abonnementen en Retour en Reparatie.

Al vrij snel ga je aan de slag met je eerste verbeterproject. Wat dit project wordt, dat gaan we samen met jou uitzoeken. Hierdoor is het Traineeship voor iedereen anders; wij geloven erin dat jij én wij het meeste uit je Traineeship halen wanneer jouw interesses en kwaliteiten volop worden benut! Van het organiseren van het altijd drukke Black Friday weekend voor >700 collega’s tot het verbeteren van de logistieke werkstromen en hoe we daarmee klanten nog sneller van hun pakket kunnen voorzien. We stemmen het af op jouw ontwikkeling en kijken constant samen wat de volgende stap is. Hierbij word je continu uitgedaagd om de juiste beslissingen te nemen en om prioriteiten te stellen. Waar kun jij op dit moment de grootste impact hebben?

Ondanks dat Belsimpel ontzettend hard groeit, zijn we nog steeds een hecht bedrijf waarin iedereen elkaar goed kent. Tijdens je werk heb je ook nauw contact met collega’s uit veel andere teams, ieder met hun eigen achtergrond en expertise. De telecommarkt is een dynamische markt, waardoor snel handelen essentieel is om te groeien! Je komt bij ons dan ook geen ingewikkelde managementlagen tegen. Heb jij een goed idee? Wie weet is het dan volgende week geïmplementeerd! Op deze manier kunnen we constant verbeteren en de lat altijd weer hoger leggen.

Trainee = ontwikkelen en groeien!

Tijdens het Traineeship staat je ontwikkeling centraal, je start dus ook direct met een intensief trainingsprogramma op het gebied van leidinggeven, project- en verandermanagement. Je volgt verscheidene trainingen waar je de rest van je carrière profijt van hebt. Je wordt hierin opgeleid tot leidinggevende waarbij de lat hoog ligt, zelfstudie is daarom naast de verschillende trainingen, begeleiding en het inwerktraject ook een onderdeel van het Traineeship. Het Traineeship bestaat niet alleen uit onderdelen gericht op leidinggeven, maar ook uit verschillende onderdelen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Zo bieden we trainingen aan over veel verschillende onderwerpen zoals slim werken en slim vergaderen, gespreksvoering, de cultuur bij Belsimpel en leren presenteren. In totaal volg je na je inwerkperiode ongeveer een training per maand over vaardigheden die de rest van je carrière super waardevol zijn. Je krijgt daarnaast 1 op 1 coaching van een ervaren collega met een leidinggevende rol en gaat met je mede Trainees een intervisietraject in met als doel jezelf nog beter te leren kennen en te ontwikkelen.

Na het Traineeship

We verwachten dat jij binnen twee jaar supergoed bent geworden op het gebied van leidinggeven en project- en verandermanagement gericht op logistiek. Nadat je deze twee jaar van het Management Traineeship Logistics hebt afgerond ben je een ervaren leidinggevende en heb je volop kansen om door te groeien. Samen bepalen we hoe jij aan de slag gaat na je Traineeship, zodat jij ook na je Traineeship een enorm uitdagende en leuke baan tegemoet gaat. Ook hierbij kijken we naar wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent. Eerdere trainees zijn doorgegroeid naar onder andere Teamleider Zakelijk en Operationeel Manager.

Wat bieden wij?

Wij vinden het belangrijk dat onze collega’s zich gewaardeerd voelen voor het werk dat ze doen. Hierin zijn arbeidsvoorwaarden natuurlijk een belangrijk onderdeel. Zodra je bij ons in dienst komt start je binnen het Management Traineeship met een salaris van €3000* inclusief vakantiegeld. Aangezien je kennis, kunde en ervaring constant in ontwikkeling zijn, zijn de arbeidsvoorwaarden bij Belsimpel altijd bespreekbaar. Je hebt regelmatig evaluatiegesprekken waarin jouw voortgang wordt besproken. We kijken hierbij naar jouw output, niet gemeten met targets, maar door middel van je bijdrage aan het team, Belsimpel als geheel en daarnaast in hoeverre jij altijd tot het uiterste gaat. 

Het Management Traineeship is niet in beton gegoten, maar wordt afgestemd op jouw interesses en kwaliteiten. Daarnaast wordt bij de precieze invulling van het Traineeship ook gekeken naar de richting en de graad van jouw afgeronde studie. Op deze manier zorgen we er voor dat jij op jouw niveau wordt uitgedaagd!

Ons uitgangspunt is dat goed werk en inzet ook beloond moet worden. Wij werken hierbij niet met standaard salarisschalen of -verhogingen, maar we beoordelen dit op gezette momenten per persoon. Je ontwikkeling wordt dan ook meerdere malen per jaar besproken. Doorgaans hebben verhogingen een jaarlijkse cadans, maar bij uitzonderlijke prestaties of ontwikkelingen wordt dit zeker opgemerkt en kunnen we ook sneller tot een verhoging overgaan.

Naast een goed salaris kun je als collega van Belsimpel ook gebruik maken van speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling waarbij de werkgeversbijdrage drie keer zo hoog is als je eigen bijdrage en 25 vakantiedagen per jaar. 

*Uitgaande van een WO Master diploma. Bij een afwijkend opleidingsniveau zal dit bedrag worden aangepast. 

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Het sollicitatieproces & de teams

Het sollicitatieproces is uitgebreid, maar hoeft zeker niet lang te duren. We werken niet met vaste startdata, want zodra er een match is wordt je eerste dag in overleg bepaald. De groep bestaat dus ook uit Trainees van verschillende teams en jaren ervaring. Zo kun je optimaal van elkaar leren! Wil je weten hoe het gehele proces eruit ziet? Check deze pagina.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante studie afgerond op HBO of WO niveau, zoals Technische Bedrijfskunde of Supply Chain Management. 

 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: fanatiek, positief, slim en betrouwbaar.

 • Je bent communicatief erg sterk en je kunt snel anticiperen op nieuwe omstandigheden.

 • Je bent ondernemend en proactief. Je ziet het werk liggen en krijgt er energie van om uitdagingen aan te pakken.

 • Het lijkt jou leuk om leiding te geven aan een team van 20-30 collega's. 

 • Je wilt fulltime werken (40 uur per week) en bent bereid om eens in de zoveel tijd in de avond en in het weekend te werken.

Heb je specifieke vragen of wil je gewoon meer weten over ons traineeship? Neem vrijblijvend contact met ons op via werken@belsimpel.nl. We brengen je graag in contact met één van onze trainees, zij vertellen je graag meer over hun ervaring met het traineeship bij Belsimpel!

Ben je nog even aan het studeren en wil je alvast een goede start maken voor het management traineeship? Bekijk dan ons pre-management traineeship hier.


Tijdspad Traineeship

Half jaar 1: De kern van logistiek en kennismaken met leidinggeven

De eerste weken staan in het teken van de systemen, collega’s en Belsimpel leren kennen. De eerste drie maanden ga je zelf aan de slag met de uitvoerende taken bij Verzenden en bezorgen om deze zo snel mogelijk goed te beheersen. Hierbij kun je denken aan: 

 • Binnenkomende producten afhandelen
 • Binnenkomende producten afhandelen
 • Bestellingen verzamelen en inpakken
 • Bestellingen klaarmaken voor internationale leveranciers
 • Dag tot dag contact met leveranciers
 • Dagstarts geven aan je collega’s
 • Coördineren op de afdeling en coachen van collega’s

De drie maanden daarna maak je kennis met de verschillende leidinggevende taken en krijg je je eigen team aan collega’s. Hierbij kun je denken aan:

 • Gesprekken voeren met collega’s deels met begeleiding
 • Planningen maken voor de afdeling
 • Het aanspreekpunt zijn voor de gehele afdeling en andere afdelingen voor vragen, feedback en verzoeken
 • Trainingen op het gebied van gespreksvoering, cultuuroverdracht en slim werken

Half jaar 2: De kern van het leidinggeven en procesoptimalisatie

Vanaf het tweede half jaar ga je je nog verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven denk daarbij aan:

 • Je verder ontwikkelen in het voeren van gesprekken
 • Verbeteringen en veranderingen leren doorvertalen naar je team
 • Mogelijke veranderingen leren herkennen en doorvoeren
 • Werkwijzen schrijven en verbeteren
 • Trainingen geven

Daarnaast ga je aan de slag met je eerste eigen project. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Black Friday organiseren voor meer dan 650 collega’s
 • Werkstromen analyseren en verbeteren om klanten nog sneller en beter van hun pakket te voorzien
 • Een nieuwe internationale vervoerder opnemen in trainingen, werkstromen en de werkwijze overdragen naar het team

Half jaar 3: De kar trekken en projectmanagement

In het derde half jaar heb je al heel wat ervaring opgedaan met leidinggeven en ga jij nog meer de kar trekken binnen je team. Hierbij kun je denken aan:

 • Zelf de lastigere gesprekken kunnen voeren en op lastigere situaties kunnen handelen
 • Andere trainees helpen bij gespreksvoering en vragen
 • Werkwijzen uitdenken en uitrollen binnen het team
 • Trainingen verbeteren en ontwikkelen
 • In overleggen en op de werkvloer kunnen kijken naar voorstellen en processen

Daarnaast staat het derde half jaar in het teken van een groter verbeterproject waarbij jij in nauw contact staat met ons Business Development team. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Coaching uitdenken en uitrollen voor team Verzenden en Bezorgen
 • Uitdenken hoe we alle producten die we binnenkrijgen op de snelste en beste manier kunnen opslaan

Half jaar 4: Lastigere aspecten van het leidinggeven en projectmanagement

 In het laatste half jaar van het Traineeship zorg jij ervoor dat jij ook de lastigere aspecten van het leidinggeven optimaal beheerst. Voorbeelden zijn:

 • Omgaan met weerstand op onder andere verbeteringen.
 • Grotere problemen niet alleen aankaarten, maar ook zelf oplossen
 • Nieuwere Trainees inhoudelijk begeleiden op het gebied van logistiek
 • Trainingen voor andere leidinggevende geven

Daarnaast leg je in het laatste half jaar van je Traineeship de laatste hand aan je grotere verbeterproject.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?