Customer Journey Expert

Solliciteer nu

Customer Journey Expert

Gebruik je expertise in strategische marketingcommunicatie om onze klanten de allerbeste ervaring te bieden.

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Inleven, analyseren en communiceren

Bij Belsimpel zetten we ons elke dag in voor meer dan een miljoen klanten. Als Customer Journey Expert ben je verantwoordelijk voor de complete klantreis, van begin tot eind. Zet je analytische vaardigheden en inzicht in consumentenpsychologie in, en zorg voor een vlekkeloze en positieve ervaring voor onze klanten. Ben jij analytisch, kritisch, creatief en ijzersterk met taal? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als Customer Journey Expert ga jij, samen met je team, tot het uiterste voor een optimale klantreis. We willen dat de ervaring bij Belsimpel zo goed is, dat klanten nergens anders meer willen bestellen. In elke fase van de klantreis zet je de klant centraal:

  • Awareness: Met behulp van SEO, klantgerichte content en een doordachte website-indeling trek je de aandacht van potentiële klanten en vergroot je het aantal bezoekers van onze website.

  • Consideration: Je zet je communicatieve vaardigheden en kennis van branding in om bezoekers van onze website om te zetten in klanten. Vinden klanten gemakkelijk het product waar ze naar zoeken, geven we de juiste handvatten om een keuze te maken en wekt onze website vertrouwen? Doordat Belsimpel hard groeit in het buitenland onder de naam Gomibo, ontwikkel je bijvoorbeeld ook strategieën om die klanten beter aan te spreken en werk je nauw samen met Team International Customer Journey.

  • Purchase: Je optimaliseert de bestelflow om ervoor te zorgen dat onze klanten hun bestelling gemakkelijk kunnen afronden, de juiste informatie ontvangen en hun pakket zo snel mogelijk kunnen uitpakken. Daarom werk je samen met andere teams, bijvoorbeeld team abonnementen, om de bruto/netto conversie te perfectioneren.

  • Service: Samen met de klantenservice verbeter je onze communicatie, zodat klanten uitstekende ondersteuning ontvangen. Je denkt na over de mails die klanten na hun bestelling krijgen: wanneer moeten deze verstuurd worden, wat is het doel en welke tekst wordt getoond?

  • Loyalty: Door een geweldige klantreis te bieden, bestellen klanten graag opnieuw bij Belsimpel. Met verschillende KPI’s zoals de net promoter score en de terugkerende klantenratio evalueer en verbeter je klantervaringen, om van elke klant een ambassadeur te maken.

Wat doet Customer Journey?

Het Customer Journey team is verantwoordelijk voor een breed scala aan domeinen. Als onderdeel van het team heb je deels een uitvoerende rol en schrijf je aantrekkelijke content voor de website en (automatische) mailtemplates. Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid om te signaleren en bij andere teams aan de bel te trekken en mee te denken. Door regelmatig alle facetten van de customer journey te reviewen en performance te monitoren aan de hand van verschillende rapportages van de data-teams, heb je een goed overzicht van de volledige customer journey. Je spot het direct als er iets niet goed lijkt te gaan en bewaakt de kwaliteit van onze content en alle andere belangrijke factoren die invloed hebben op de klantervaring. Je zorgt ervoor dat alle teams vanuit klantperspectief de juiste keuzes maken en dat onze branding consistent wordt doorgevoerd, en schakelt direct als je denkt dat we een verkeerde richting op gaan of iets beter kan.

Zo kan je dag eruitzien

Je begint je dag op kantoor en ziet dat je collega Levi al koffie heeft gehaald voor het team, top! Tijdens de dagstart bespreek je de planning en de uitdagingen voor de dag. Geïnspireerd door een analyse van team Data Insights, stel je in de ochtend een contentstrategie op om de SEO-score te verbeteren en pitch je je ideeën bij het SEO-team. Enthousiast gaan zij met jouw strategie aan de slag.

Na een gezellige lunch in de zon op het dakterras met je collega’s Julien en Niklas, duik je in een project gericht op het verbeteren van onze cross-sell mails, waarin we nuttige accessoires tonen aan klanten voor bij hun nieuwe smartphone. Dagelijks ontvangen duizenden klanten onze mails, dus je hebt voldoende data om je hierin te verdiepen! Uit een succesvolle A/B-test blijk je met je nieuwe opzet veel meer klanten te helpen om een nieuwe accessoire te vinden. Zo bezorg je klanten nóg meer plezier van hun nieuwe toestel!

Je eindigt de middag met het schrijven van een voorstel voor nieuwe USP’s en titels op de homepage van de website en stuurt deze door naar team International Customer Journey om te laten vertalen voor de Gomibo-domeinen. Nadat je enkele vragen vanuit team Klantenservice hebt beantwoord per mail, rond je met een tevreden gevoel het laatste punt op je to-do af. Je sluit de dag af in kantine met een welverdiend drankje met je collega’s van team Marketing.

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 


Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma op zak in een relevante richting.
  • Je bent commercieel ingesteld.
  • Je bent analytisch en een echte teamplayer.
  • Je bent ijzersterk met taal.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?