Partner Marketing Manager

Solliciteer nu

Partner Marketing Manager

Bouw aan sterke relaties met partners in alle vormen en maten, en realiseer succesvolle marketingcampagnes die bijdragen aan de groei van Belsimpel!

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Onderhandel, werk samen en vergroot je netwerk.

Geeft het afstemmen van nieuwe marketingcampagnes met verschillende soorten partners en het werken met grote budgetten in een dynamische omgeving jou een kick? En weet jij als geen ander hoe je bouwt aan een sterke samenwerking? Dan is onze functie Partner Marketing Manager iets voor jou! Als Partner Marketing Manager ben jij het visitekaartje van Belsimpel en jouw impact is daarom enorm. Het is dan ook aan jou om het verschil te maken met behulp van jouw expertise, enthousiasme en overtuigingskracht, en zo een significante bijdrage te leveren aan de groei van Belsimpel!


Wat doe je als Partner Marketing Manager?

Marketing is één van de grootste drijfveren achter het succes van Belsimpel. In de rol van Partner Marketing Manager ben jij samen met vier anderen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle marketingafspraken van Belsimpel, met als zwaartepunt de campagneweken waarin onze markt het grootst is. Jij zorgt ervoor dat al onze partners – momenteel 31 telefoonfabrikanten, 11 providers en meer dan 50 accessoire fabrikanten – met een tevreden gevoel terugkijken op de marketingcampagnes die we met hen uitvoeren. En dat is een behoorlijke uitdaging, want de telecommarkt verandert constant. Nieuwe spelers treden toe, productinnovaties volgen elkaar snel op en er is veel concurrentie tussen onze partners om de meeste Belsimpel-klanten aan zich te binden. Als Partner Marketing Manager is het dan ook aan jou om de lead hierin te nemen; we dagen je uit om met jouw positieve energie en overredingskracht het verschil te maken. Met meer dan 2 miljoen sessies per maand op onze website bedien je immers een miljoenenpubliek en heeft jouw werk veel impact!

Zo stem jij uiteenlopende marketingcampagnes af met partners in alle vormen en maten; van Google Ads tot social media-campagnes, affiliate marketing en grote TV- en radiocampagnes: jij zorgt er voor dat de grote lanceringen van de grootste partners (o.a. Google, Samsung, Apple) perfect worden door vertaald op het platform van Belsimpel. Daarnaast zorg je ervoor dat de benodigde informatie voor het succesvol uitvoeren van de campagnes goed overgedragen wordt aan onze 11 Marketing Specialisten en deel je marketingrapportages na afloop van een campagne, zodat onze partners er met een tevreden gevoel op terugkijken. Ten slotte ontwikkel en versnel je de groei met onze partners: van brand awareness, tot marktaandeel en volumegroei. Jij weet altijd wat er bij partners speelt, houdt trends en nieuwe marktontwikkeling bij en past op basis daarvan onze marketing strategie aan. Nu we daarnaast aan het uitbreiden zijn in 29 landen in Europa, is jouw rol essentieel om ons te helpen het maximale uit de samenwerking te halen, voor zowel Belsimpel als de partner. Omdat onze partners vanuit de hele wereld werken, ben je ook af en toe op pad om partners te bezoeken.

Belsimpel is marktleider op het gebied van Telecom in Nederland, wat betekent dat je beschikt over een groot budget voor de marketingcampagnes. Zo is Belsimpel bijvoorbeeld bijna élke week op TV en Radio te horen/zien. Daarnaast regelen we alles zelf en worden er geen externe bureaus ingeschakeld. We kopen onze eigen zendtijd in op de radio en TV en maken ook onze eigen commercials , wat we doen in onze eigen opnamestudio! Hierin sta jij in de lead om de marketingstrategie te bepalen voor alle marketingtools die we hebben. Uiteindelijk ben jij degene die er voor verantwoordelijk is dat elke campagne met een partner van begin tot eind tot in de puntjes wordt voorbereid, uitgevoerd en gerapporteerd . Samen met de andere Marketing-collega’s fungeer je dus als het ware als een compleet en zelfstandig marketingbureau binnen Belsimpel!

Iedereen is enorm fanatiek en werkt hard om de deadlines van alle campagnes te halen. Dit kun je natuurlijk niet alleen realiseren, je moet ook nauw samenwerken met andere teams, zoals Team Inkoop, Data Driven, Category Management, Creatie en Video. Als Partner Marketing Manager ben je hierbij altijd de spin-in-het-web, en verbind je mensen van verschillende teams met elkaar om het maximale uit iedere campagne te halen! Kom jij ons daarbij helpen?

Zo kan je dag eruit zien

Wanneer je gaat zitten op je vaste plek, is Lisa al bezig de eerste ronde koffie rond te brengen. Ook jij kunt zo extra scherp je dag beginnen en maar goed ook, want om half 10 heb je direct een telefoontje gepland met een van ‘s lands grootste providers om de laatste hand te leggen aan een gezamenlijke marketingcampagne. Deze gaat onder andere uitgezonden worden tijdens een razend populaire talentenjacht waar half Nederland op zijn zaterdagavond naar kijkt, dus dat de spreekwoordelijke puntjes op de i’s staan is natuurlijk enorm belangrijk. Na het maken van de laatste plannen, loop je direct door naar Max, die als Marketing Specialist onder andere verantwoordelijk is voor onze Social Media kanalen. Hij zorgt ervoor dat we ook op Instagram en Facebook je nieuwe campagne op alle manieren in de schijnwerpers zetten. Wanneer je terugkomt bij je bureau heb je een mail binnen van het Creatie-team. Zij hebben een laatste concept opgezet voor de visuals aan de hand van jouw feedback. Het aansturen van deze goed geoliede machine kost natuurlijk energie en om je berehonger te stillen bestel je een lekker broodje in de Gobistro, de kantine van Belsimpel.

De middag vul je in met een meeting onder leiding van één van de Jeroenen, waar alle partners besproken worden. Ook al is de ene campagne nog nauwelijks begonnen, jullie kijken nu alweer vooruit naar de nieuwste ontwikkelingen op techgebied. Na je meeting belt één van de partners. Een deal is niet volgens afspraak gegaan en het is ontzettend belangrijk dat er daadkrachtig gehandeld wordt, zonder onze band te beschadigen voor de langere termijn. Het is een pittig telefoongesprek maar met een glimlach aan beide kanten hangen jullie weer op. Aan het einde van de dag moet nog even een knoop doorgehakt worden of we een campagne op willen zetten voor de nieuwst iPhone, of dat we deze ronde voor Samsung’s nieuwste toptoestel gaan. En, waar ga jij voor?

Trainee = ontwikkelen en groeien

Vind je dit een interessante vacature, maar heb je nog weinig werkervaring op het gebied van marketing? Dan is ons Marketing Traineeship misschien wel iets voor jou. Kijk voor meer informatie over het Marketing Traineeship bij deze vacature

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

 


Wie ben jij?

  • • Je hebt een WO-diploma in de pocket en hebt een winnaarsmentaliteit. Mensen omschrijven jou als een echte kartrekker.
  • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als op schrift. Je moet met veel verschillende partijen (zenders, providers, fabrikanten, collega’s) op een goede en intensieve manier contact kunnen houden.
  • Je bent analytisch sterk. Data kun jij goed interpreteren om marketing campagnes te optimaliseren en je haalt er waardevolle inzichten uit voor je onderhandelingen.
  • Je ziet altijd kansen en mogelijkheden en houdt er van om uitdagingen aan te gaan en resultaat te leveren.
  • Je bent creatief, neemt initiatief en werkt gestructureerd om dingen voor elkaar te krijgen.
  • Je wilt graag heel veel leren in een korte tijd, bent open en nieuwsgierig.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en voelt je comfortabel om te presenteren. 

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.