Purchasing Partnerships Manager

Solliciteer nu

Purchasing Partnerships Manager

Fulltime | 36-40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Samen met je team ben jij eindverantwoordelijk voor het assortiment van onze core business: alles wat met smartphones en tablets te maken heeft. Denk aan het managen van onze partnerships met fabrikanten zoals Google, Samsung en Apple, maar ook aan het uitbreiden van ons Europese netwerk van leveranciers door onder andere het bezoeken van buitenlandse beurzen of congressen. Je doorziet ons inkoopproces en het analytische voorraadbeheer, waarbij je samen met het data science team werkt aan de beste pricing-strategie.

Wat doe je als Strategic Purchase & Trade Specialist?

 • Je bent verantwoordelijk voor de strategische bepaling en bewaking van de bedrijfskoers qua voorraad, marge, pricing en productmanagement.

 • Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de inkoop van meer dan 1 miljoen devices op jaarbasis waarbij jij de aankopen bepaald. Relatiebeheer van fabrikanten als Samsung en Apple, samen met onze ervaren marketeers. Hierbij ben jij het gezicht en eerste aanspreekpunt voor strategische partners.

 • Relatiebeheer van fabrikanten als Samsung en Apple, samen met onze ervaren marketeers. Hierbij ben jij het gezicht en eerste aanspreekpunt voor strategische partners.

 • Het uitbreiden van bestaande en opbouwen van nieuwe internationale partnerships. Met de internationale expansie als speerpunt bestaan er nog veel onbenutte kansen. Aan ou de taak om deze kansen te spotten en te benutten, waarbij reizen naar het buitenland af en toe gewenst is.

 • Naast het contact met de fabrikanten ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van ons netwerk van honderden leveranciers door heel Europa.

 • Je bent samen met het team verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en de pricing in meer dan 30 landen.

 • Vanuit je commerciële karakter zorg je in de onderhandeling voor de beste deals voor onze klanten, en zorg je tegelijkertijd voor winstmaximalisatie.

 • Je staat midden in de organisatie. Verschillende teams zijn afhankelijk van jouw input  over nieuwe modellen, prijswijzigingen, voorraad en cashflow planning.

Actuele uitdagingen

Waar we in Nederland marktleider zijn, is dit in andere landen nog niet het geval. Met de betreding van de Europese markt als retailer moeten we direct meedoen met de grote spelers in de respectievelijke nationale markten. Om zo snel mogelijk de concurrentie aan te kunnen gaan, moeten nieuwe internationale relaties worden opgezet. Hiervoor ben jij onder andere verantwoordelijk, waarbij jij zorgt dat we de juiste condities krijgen.  

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit. Een gunstige pensioenregeling. Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Trainingen en individuele coaching. De mate van vrijheid, autonomie en verantwoordelijkheid heb je zelf in de hand.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen. Training voor een goede werk-privébalans. Mogelijkheden tot hybride werken.  
En verder
750 collega's met dezelfde werkdrive. Sociale activiteiten om successen te vieren en banden met collega's aan te halen.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 5 jaar commerciële werkervaring, idealiter in een bedrijf waarbij snelle handel centraal staat.

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat we veel waarde hechten aan vrijheid en autonomie, is het tonen van eigenaarschap essentieel.

 • Je bent kritisch, uitgesproken en proactief. Je maakt verbeteringen en problemen bespreekbaar en geeft tegengas als dat nodig is. Je bent analytisch sterk, werkt gestructureerd en weet goed te prioriteren.

 • Je bent goed in relatiebeheer en gaat hiervoor graag een aantal keer per jaar naar het buitenland.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival 

Ben jij er volgend jaar ook bij?