Strategic Purchase & Trade Specialist

Solliciteer nu

Strategic Purchase & Trade Specialist 

Fulltime | 40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Samen met je team ben jij eindverantwoordelijk voor het assortiment van onze core business: alles wat met smartphones en tablets te maken heeft. Zowel relatiebeheer van leveranciers als Samsung en Apple, als de uitbreiding van ons Europese netwerk door het bezoeken van buitenlandse beurzen of congressen. Je doorziet ons inkoopproces en het analytische voorraadbeheer, waarbij je samen met het data science team werkt aan de beste pricing-strategie.

Wat doe je als Strategic Purchase & Trade Specialist?

Deze rol vervul je binnen in het commerciële hart van The Gomibo Group , waarbij je aan de slag gaat met het volgende:

  • De strategische bepaling en bewaking van de bedrijfskoers qua voorraad, marge, pricing en productmanagement. Hiervoor overleg je op dagelijkse basis met andere ervaren commerciële collega’s, evenals het bestuur.
  • Het maken van inkoopbeslissingen op hoog niveau, waarbij je veel autonomie krijgt op basis van jouw skills en ervaring. Dit groeit geleidelijk, waarbij het doel is dat jij beslissingen volledig zelfstandig kunt maken.
  • Relatiebeheer van fabrikanten als Samsung en Apple, samen met onze ervaren marketeers. Hierbij ben jij het gezicht en eerste aanspreekpunt voor strategische partners.
  • Het uitbreiden van bestaande en opbouwen van nieuwe internationale partnerships. Met de internationale expansie als speerpunt bestaan er nog veel onbenutte kansen, waarbij reizen naar het buitenland af en toe gewenst is.
  • Een actieve betrokkenheid bij verschillende promotieweken en –dagen, waarbij je zorgt voor de beste promoties & deals voor onze klanten. Doordat het tempo van de onderhandelingen hoog ligt wegens de snelle markt waar we ons in bevinden, is het belangrijk dat je inzicht in het proces en actuele kennis van de markt hebt. Pricingstrategie en winstmaximalisatie vloeien dan ook op natuurlijke wijze voort uit je scherpe analyses.
  • Je staat midden in de organisatie en voorziet verschillende teams van de meest recente informatie over nieuwe modellen, prijswijzigingen en voorraad.

Onze functies zijn nooit in beton gegoten, waardoor we mee kunnen denken met werkzaamheden die bij jouw talent en ervaring passen. In deze rol kun je je ontwikkelen in verschillende domeinen als begeleiding van teamleden, procesoptimalisatie binnen het procurement-domein of specialisatie in relatiebeheer.

Actuele uitdagingen

Dagelijks worden tientallen Nederlandse websites automatisch gecontroleerd om ervoor te zorgen dat onze pricingstrategie geoptimaliseerd wordt. Door de internationalisering is er een grote uitdaging bijgekomen om ervoor te zorgen dat onze pricing ook op Europees level competitief is.

Daarnaast wordt gewerkt aan de automatisering van het verkrijgen van nog veel meer data. Denk aan data waarmee de dagelijkse ‘want-to-buy’ wordt opgesteld. De inkooplijst die ervoor zorgt dat ons inkoopproces altijd strak verloopt. Door meer data automatisch te genereren, wordt er meer tijd gecreëerd om deze data te analyseren en hierop strategisch commerciële keuzes te maken. 

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.

Ontwikkelmogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Een informele sfeer

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal 5 jaar commerciële werkervaring, idealiter in een bedrijf waarbij snelle handel centraal staat.

  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat we veel waarde hechten aan vrijheid en autonomie is het tonen van eigenaarschap essentieel.

  • Je bent kritisch, uitgesproken en proactief. Je maakt verbeteringen en problemen bespreekbaar en geeft tegengas als dat nodig is.Je bent analytisch sterk, werkt gestructureerd en weet goed te prioriteren.

  • Je bent goed in relatiebeheer en gaat hiervoor graag een aantal keer per jaar naar het buitenland. 

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival 

Ben jij er volgend jaar ook bij?