Specialist Retailmanagement (min. 16u/w)

Solliciteer nu

Specialist Retailmanagement

Ondersteun de retail-tak als verbindende factor tussen onze winkels en het hoofdkantoor

Parttime | 16 u/w | HBO/ WO-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ondersteun onze winkels op alle fronten.

Als perfecte aanvulling op het online concept is Belsimpel in 2014 begonnen met het openen van winkels. Inmiddels hebben we zeven goedlopende winkels door heel Nederland, waarin we dagelijks tot het uiterste gaan voor onze klanten. Hierbij worden onze winkels ondersteund door onze Retailmanagement specialisten uit het Winkel Support-team. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten de winkels tevreden verlaten!


Wat doe je als Specialist Retailmanagement?

Team Winkel Support zorgt ervoor dat al onze winkels de benodigde ondersteuning ontvangen. Samen met je team houd jij onze winkels in heel Nederland draaiende. Door jou loopt alles op rolletjes en verlaat iedere klant onze winkels met een goed gevoel! Als Specialist Retailmanagement ben je verantwoordelijk voor verscheidene operationele taken binnen het team. Zo heb je regelmatig de winkelshift, waarin jij het aanspreekpunt voor onze collega’s in de winkels bent. Dit houdt in dat je bijdraagt aan het oplossen van lastige vragen die de collega’s in de winkel ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over problemen met de pinterminals. Bovendien controleer je regelmatig of alle toestellen en accessoires daadwerkelijk aanwezig zijn in de winkels en zorg je ervoor dat ontbrekende artikelen tijdig naar de juiste winkel worden gestuurd.

Als hét aanspreekpunt zorg je ervoor dat onze collega’s in de winkels snel van alle belangrijke zaken op de hoogte zijn, zoals veranderingen op onze website of in ons assortiment . Daarnaast ga je ook aan de slag met je eigen projecten. De invulling van deze projecten is afhankelijk van je interessegebied. Voorbeelden van projecten zijn bijvoorbeeld het sluiten van een partnerdeal voor structureel onderhoud, het realiseren van nieuwe toestelbeveiliging of marktonderzoek naar nieuwe bezoekstellers. Het runnen van een winkel gaat niet zonder vernieuwingen, waardoor je ook constant bezig bent met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om werkprocessen of het uiterlijk van de winkel s te verbeteren. Je werkt dus niet alleen aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan die van onze winkels!

Iedere dag heb je veel contact, zowel met collega’s als externe partijen. Hierdoor is het van belang is dat je communicatief sterk in je schoenen staat. Tijdens je werkzaamheden spendeer je veel tijd aan het oplossen van verscheidene vraagstukken. Omdat je hierbij vaak snel tot een antwoord moet komen, schakel je veel met andere afdelingen. Aangezien er dagelijks veel kleine taken zijn die uitgevoerd moeten worden, is het van belang dat je gestructureerd te werk gaat, en hierbij het overzicht kunt bewaren. Het contact met externe partijen en het projectmatig werken zijn daarom ook belangrijke aspecten in deze functie. Tot slot weet je van aanpakken en ben je alert in het signaleren van verbeteringen.

Zo kan je dag eruitzien

Je start de dag om 9:00 uur en zet een lekkere kop koffie voor jou en je teamgenoten. Vervolgens beginnen jullie met de dagstart, hierin worden de belangrijkste dagtaken en eventuele bijzonderheden besproken. Je gaat vandaag verder met het project waar je al een tijdje mee bezig bent. Je bent namelijk een training aan het ontwikkelen die nieuwe winkelcollega’s snel op de hoogte zal brengen van alle ins en outs van de telecomwereld. Het lukt je om de training voor de lunch af te ronden en je stuurt het voor feedback naar Marrit. Samen met het team lunchen jullie op het zonnige dakterras met een heerlijk broodje van de Gobistro. Na de lunch daagt Roy je uit voor een potje tafeltennis. Je verslaat hem met 21-13, nu sta jij bovenaan in de competitie!

Na de middagpauze ben je verantwoordelijk voor de winkelshift. Je wordt meteen gebeld door Joost, shopmanager Tilburg: er is een betalingsprobleem met een klant die op dit moment in de winkel staat. Je loopt snel naar de afdeling Finance en jullie zien dat de betaling toch is doorgekomen. Je geeft dit door aan Joost waardoor de klant tevreden, mét een nieuw toestel, de winkel kan verlaten. De rest van de middag beantwoord je nog meerdere vragen van winkelcollega’s, geef je de wijzigingen in het assortiment door en zorg je ervoor dat de nieuwe content voor de winkelschermen klaarstaat voor volgende week. Aan het einde van de werkdag drink je nog een biertje in de kantine en ga je met een goed gevoel naar huis, tot morgen!

Wat kun je van ons verwachten?

Wat je er voor terug krijgt

 Een uurloon tussen €9,45 (18 jaar) en €14,69 (21+ jaar). 

De mogelijkheid om salarisstappen te maken binnen een half jaar, afhankelijk van je ontwikkeling en inzet.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmogelijkheden.

Hoe het past naast studeren 

Werken op een mooi kantoor in het centrum van Groningen.

Shifts van 4 of 8 uur, zelf in te delen van maandag t/m vrijdag.

Een flexibele planning die past in je studierooster.

 

Wat je ervan kunt leren

 Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding & de uitdaging die bij jou past.
Je kunt zo hard gaan als je zelf wil.

Waarom het zo gezellig is

750 collega's met dezelfde drive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en -festivals, elke vrijdag een VrijMiBo.

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Wie ben jij?

  • Je volgt een op dit moment een HBO/WO-studie.

  • Je bent 16u per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00 - 18:00.

  • Je bent communicatief sterk en bent enorm goed in het onderhouden van relaties.

  • Je hebt een analytisch vermogen en bent geïnteresseerd in het optimaliseren van (Supply Chain / HR gerelateerde) processen. 

  • Je kunt goed plannen en het overzicht bewaren is jouw tweede natuur.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Wil je voordat je solliciteert meer informatie? Team Werving & Selectie kan je in contact brengen met een collega uit de winkel, of je kan zelf in de winkel langslopen om informatie op te vragen!

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Gomibo Festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?