Accountmanager Zakelijk

Solliciteer nu

Accountmanager Zakelijk

Breid de B2B-tak van Belsimpel uit, onderhoud het zakelijke contact en laat ons groeien.

Fulltime | 40 u/w | hbo/wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Verover met je team de zakelijk markt binnen en buiten de Nederlandse grens.

Ook op de zakelijke markt is Belsimpel hard aan het groeien. Jij speelt feilloos in op de telecombenodigdheden van allerlei verschillende soorten bedrijven. Je bent de spin in het B2B-web van Belsimpel en zorgt ervoor dat ook onze zakelijke klanten een perfecte ervaring bij ons krijgen. En dat niet alleen in Nederland, want ook buiten onze landsgrenzen helpen we B2B klanten met al hun vraagstukken!

Wat doe je als Accountmanager Zakelijk?

Als Accountmanager Zakelijk ben je verantwoordelijk voor de relaties van bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten. Samen met het B2B team zorg je ervoor dat de samenwerking met al onze zakelijke klanten perfect verloopt. Je kan hierbij denken aan kleine bedrijven en ZZP’ers, maar ook aan hele grote IT bedrijven! Veel klanten vinden Belsimpel Zakelijk een interessante partij om producten in te kopen, voor doorverkoop of eigen gebruik. Enerzijds fungeer je als contactpersoon naar de klanten om samen mooie deals te maken, anderzijds ben je continu op zoek naar hoe het team efficiënter kan werken en we als Belsimpel Zakelijk nog meer kunnen groeien. Kortom: je bent de drijfveer achter onze zakelijke sales!

Om succes te hebben binnen deze wereld is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat. Je bent stressbestendig, schakelt snel tussen verschillende partijen en voelt wensen van klanten feilloos aan. Doordat je secuur te werk gaat, voorzie je de klant altijd snel en efficiënt van de juiste informatie. Daarnaast ben jij mede verantwoordelijk voor het B2B-team van Belsimpel dat jaarlijks tientallen miljoenen omzet. Het is daarom belangrijk dat je ook goed overzicht weet te behouden, voor zowel je eigen werk als het werk van de parttime collega’s die alle operationele vragen van onze zakelijke klanten afhandelen! Je krijgt daarnaast snel verantwoordelijk en je eigen projecten binnen het team, waardoor je vanaf dag één al het verschil kan maken. Dit kan van alles zijn, zoals het coachen van collega’s, het opstellen van sales rapportages en het analyseren en optimaliseren van het offerte traject!

Binnen deze rol ben je zowel verantwoordelijk voor het relatiemanagement met bestaande klanten als het creëren van new business: het aangrijpen van nieuwe kansen en enthousiasmeren van bedrijven om bij Belsimpel Zakelijk te gaan bestellen! Het is daarbij cruciaal de klantwensen te vertalen in mogelijke verbeteringen in de werkprocessen, het assortiment of organisatie. Daarbij hoort dat je regelmatig schakelt met andere teams, zoals inkoop, finance of marketing. Met jouw nieuwe inzichten zorg je ervoor dat het team nog beter wordt. Daarbij heb je snel impact in onze organisatie: je staat in direct contact met de directie en door ons open kantoor en de vele activiteiten leer je andere collega’s snel kennen!

Zo kan je dag eruit zien

Je begint de dag met een goede kop koffie die Jesse voor je gezet heeft. Vervolgens bekijk je je to-do voor vandaag. De ochtend heb je geblokt om vanuit relatiemanagement met een aantal grote klanten te bellen. Je hebt onder andere een call met een van onze grootste zakelijke klanten. Hij heeft de afgelopen maand minder omzet gedaan dan gewoonlijk. Hier speel jij direct op in en vraagt in de call uit hoe dit komt. Gelukkig was het eenmalig en is de klant nog steeds erg tevreden over ons als zijn leverancier. Daarna bel je nog een aantal grote klanten op om te kijken hoe we ze nóg beter van dienst kunnen zijn.

Vervolgens is het tijd voor je wekelijkse vergadering met team Zakelijk, waar oprichter Jeroen ook bij aanhaakt. Jij zit deze meeting voor en je bent goed voorbereid. Wanneer jullie de vergaderruimte uitrollen, staan je collega's al klaar om naar de kantine te gaan, waar jullie een lekkere lunch besteld hebben. Wanneer je weer bij je bureau zit, is het tijd om wat nieuwe klanten binnen te gaan halen! Goed nieuws, de eerste partij die je belt is direct geïnteresseerd in een samenwerking en vraagt je een offerte op te stellen voor 50 telefoons. Je schakelt direct met de inkopers om een mooie offerte op te stellen voor de klant. Vervolgens heb je een overleg met team finance: je gaat bespreken wat voor betalingsachterstanden er van zakelijke klanten zijn en welke cases aandacht nodig hebben, zodat je hier morgen de opvolging van kunt doen.

Aan het eind van de dag check je of het je team gelukt is om alles operationeel af te ronden. Je ziet dat de klant aan wie je de offerte hebt gestuurd al akkoord heeft gegeven! Je zorgt ervoor dat de bestelling direct nog even geplaatst wordt, zodat de klant de toestellen morgen al ontvangen heeft. Daarna help je je andere collega’s de laatste operationele vragen te beantwoorden en blijf je nog even hangen voor de VrijMiBo en een rondje tafeltennis, dat je wint. Wat ben je ook een winnaar. Lekker gewerkt vandaag!

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.


 


Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO of WO-diploma op zak en kunt niet wachten om te beginnen.
  • Je bent gestructureerd, werkt efficiënt, en weet goed overzicht te behouden.
  • Je bent ondernemend, proactief, en bent bereid altijd dat stapje extra te zetten. Je ziet het werk liggen en krijgt er energie van om uitdagingen aan te pakken.
  • Je bent betrokken en voelt je verantwoordelijk voor de klanten die je spreekt. Je bent communicatief ijzersterk en kunt goed in het Nederlands en Engels overweg met woorden, zowel op papier als door de telefoon!
  • Je bent commercieel sterk, maar geen gladde verkoop. De nadruk ligt bij Belsimpel meer op de relatie dan op harde verkoop. Relaties opbouwen en onderhouden is dan ook jouw tweede natuur. 

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?