Bij Belsimpel ontwikkelen we alles inhouse.
Alles!

Van de website tot het warehousesysteem, van ons CRM systeem tot de spin-offs van Belsimpel.

Bij Belsimpel bouwen we alles zelf. Waarom we dat doen? Omdat we dan niet afhankelijk zijn van externe partijen en we zo alle slimme ideeën die we zelf bedenken, kunnen implementeren in de systemen die we gebruiken. En, omdat dit natuurlijk veel leuker is om te ontwikkelen! Dit maakt dat geen brug voor ons te ver is en we altijd samen met onze eigen slimme en fanatieke collega’s de koers kunnen bepalen. De stip aan de horizon? Die is duidelijk: de mobiele wereld veroveren.

Bekijk hier alle development vacatures!

Onze stack

... en vergeet Gitlab, Docker, Typescript en Redis niet. We gebruiken diverse tools waaronder Jetbrains, Slack, Ubuntu/Windows en vscode. Welke onderdelen je exact gaat gebruiken hangt af van in welk team je aan de slag gaat.

Wat bouwen we allemaal?

  1. De meest geavanceerde telecomwebwinkel van Nederland (Belsimpel) en Europa (Gomibo): Een volledig multi-language platform met de krachtigste vergelijker uit de Mobiele Wereld. Hij temt meer dan 17 prijscombinaties en hij kan letterlijk op alles filteren.
  2. Alice - Ons eigen CRM-systeem waar al onze klanten en collega's gebruik van maken.
  3. ABS - ons eigen AB-testing platform.
  4. Ons eigen warehousing-systeem dat meer dan een miljoen voorraadmutaties per jaar aan kan.
  5. Verifai - een SDK voor ID-verificatie voor iOS, Android en web.
  6. Tulip Assist - het verzekeringsplatform dat we zelf hebben opgericht en gebouwd.
  7. Instore software - daar draaien onze winkels op
  8. De Belsimpel en Gomibo app voor Android en iOS

En nog veel meer. We zien onszelf vooral als een softwarebedrijf. Als je bovenstaande lijst leest, dan snap je vast waarom werken bij Belsimpel héél iets anders is dan een webwinkel overeind houden ;-) Al onze software wordt gebouwd met een SaaS-gedachte waar we zelf ook gebruiker van zijn.

Wat kun je van ons als werkgever verwachten?

Hoe ontwikkelen wij software?

Binnen alle teams van Belsimpel werk je met gelijkgestemde, slimme collega’s, zodat je continu van elkaar kunt leren en energie van het samenwerken krijgt. In welk team je komt? Dat bepalen we samen en dat ligt nooit vast voor de toekomst. Zo kan het best zijn dat je bij meerdere teams tegelijk betrokken bent of op termijn een overstap maakt naar een ander team. Wij werken dan ook niet met vaste functieprofielen maar zorgen voor een baan die echt bij jou past.

Elk team werkt aan een eigen onderdeel van de software. Dit kunnen klantgerichte onderdelen zijn, maar ook ons warehouse system of ons eigen HR systeem. Je ontwikkelt, optimaliseert en implementeert nieuwe features. Alle systemen waar we aan werken ontwikkelen we zelf, zodat we goed kunnen inspelen op complexe en uitdagende veranderingen in de markt. We gebruiken de systemen ook zelf, maar we bouwen het als zelfstandig functionerende software die ook interessant is voor andere bedrijven. We zijn dus weliswaar ook een webwinkel, maar we zien onszelf als softwarebedrijf. Onze scope is dus veel breder dan je misschien dacht.

Belsimpel = 555 telefoons × 473 abonnementen × 65 bundels = veel keus

En daarom bouwen we alles zelf.

Bouw met ons mee!

Maak kennis met een aantal van onze developers

Ons team bestaat uit een mix van slimme, studerende, net afgestudeerde en zeer ervaren ontwikkelaars die al jaren bij ons aan de slag zijn. De meeste collega's hebben een technische studie gedaan en hebben bij Belsimpel van hun hobby hun werk gemaakt.

Kom je bij ons team? We houden van nieuwe collega's! Je positief kritische blik en geest houden ons scherp om nog beter te worden.

Nanne

Developer

Vanaf het moment dat Belsimpel de studentenkamer van Jeroen en Jeroen was ontgroeid ben ik developer geworden bij Belsimpel.nl. Dat was ook het moment dat het besluit is genomen om de code in eigen beheer te houden. Jeroen kende ik van de universiteit en de sollicitatie bestond uit een kopje koffie, waarna ik aan de slag ben gegaan bij de development 'afdeling'. Dat begon met het maken en onderhouden van de eerste website maar de projecten en taken groeiden met het bedrijf mee. Tegenwoordig hebben we ook de software voor het warehouse, klantenservice, aansluitdesk, financiële afdeling en nog meer onder onze hoede! Het mooiste om te doen zijn projecten zoals het voorraad en warehouse systeem: dit zijn projecten die we zelf bedacht, geïmplementeerd en later uitgebreid hebben. Hier kan je heel duidelijk zien dat er waarde aan het bedrijf wordt toegevoegd! Naast m'n werk bij Belsimpel.nl ben ik thuis wel eens in de weer met nerdprojecten. Van softwareprojecten om nieuwe talen te leren tot het al-dan-niet zinvol automatiseren van onderdelen van m'n huis. Het hobbyen zorgt soms voor goeie ideeën die we kunnen toepassen bij Belsimpel.nl en andersom kan ik de pooltafel-skills die ik bij Belsimpel.nl leer weer toepassen in de kroeg :)

Ruben

Front-end Developer

Ik ben Ruben Langius, front-end developer bij Belsimpel. Ik werk nu 3 jaar bij Belsimpel, begonnen in een bijbaan naast mijn studie Artificial Intelligence, en ondertussen alweer meer dan een jaar fulltime aan het werk. Naast dat ik dus veel achter een computer zit, ben ik ook graag op het water. Zeilen, surfen, wakeboarden, ik vind het allemaal leuk, zolang ik maar niet hoef te zwemmen. In mijn werk ontwikkel ik samen met mijn collega's alle pagina's waar de klanten van Belsimpel mee te maken hebben. Het bijzondere aan mijn werk is dat we een website bouwen die niet alleen door miljoenen bezoekers gebruikt wordt maar ook nog eens door honderden collega’s. Van backoffice pagina’s tot een nieuwe feature op onze product vergelijk pagina’s, bij ons doe je het allemaal. Eind 2020 hebben we de beslissing genomen om onze website om te bouwen naar een nieuwe moderne architectuur waarin we met React onze website opbouwen vanuit gestandaardiseerde componenten. Dit is iets waar we nu nog steeds mee bezig zijn, en waar ik vanaf het begin bij betrokken ben geweest. Het is erg leuk om nu de resultaten van deze nieuwe architectuur te zien, en op die manier de keuzes die gemaakt zijn bij het ontwikkelen te kunnen valideren en eventueel te herzien.

Niels

Front-end Developer

Ik ben Niels, Front-end Developer bij Belsimpel.nl. In mijn functie zorg ik er voor dat klanten zo probleemloos mogelijk door de site kunnen navigeren en dat de belangrijkste informatie op een duidelijke manier aan hun wordt gecommuniceerd. Dit doe ik, onder andere, door de site te optimaliseren voor weergave op verschillende beeldschermresoluties. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de e-mails die je tijdens het bestelproces krijgt, en de automatisch gegenereerde PDF's, zoals contracten en facturen. In 2013 heb ik mijn opleiding Brand & Designmanagement afgerond en daarna ben ik druk op zoek gegaan naar interessante vacatures. Op de site van Belsimpel.nl zag ik toen de vacature voor Front-end Developer, en na een geslaagd sollicitatiegesprek ben ik aan de slag gegaan. Sinds ik bij Belsimpel.nl werk heb ik al veel uiteenlopende projecten gedaan, maar het leukste en meest-indrukwekkende project is de overgang naar de responsive website. In een aantal maanden tijd hebben we de complete voorkant van Belsimpel.nl opnieuw opgebouwd, waarbij alles goed moest werken op telefoons, tablets, laptops en desktops. In mijn vrije ben ik ook creatief bezig, soms met eigen sites, maar ook met fotografie, tekenen en schrijven. Verder ben ik gek op series en films, en luister ik veel muziek. Dat laatste ook op kantoor, trouwens. Koptelefoon op en gaan.

Marc

Back-end Developer

Hoi, ik ben Marc, back-end developer bij Belsimpel. Ik maak deel uit van onze operational development teams. Wij houden ons voornamelijk bezig met onze inhouse ontwikkelde backoffice, genaamd Alice. In het specifiek sleutel ik veel aan de warehousing-gerelateerde code welke te maken heeft met voorraad, de orderpick en -pack en bijvoorbeeld de inkoop van producten. Daarnaast werk ik veel binnen de financiele stukken van ons systeem, die bijvoorbeeld met facturatie te maken hebben of het verwerken van inkoopkortingen. Halverwege 2018 ben ik bij Belsimpel gekomen via een oud-studiegenoot van Computing Science die hier al werkte. Het eerste contact ging via hem, een aantal dagen later kon ik langs komen voor koffie met Jeroen en een week later was ik al aan het werk. Het snelle handelen en de informele sfeer sprak me toen heel er aan en dat doet het nog steeds. Het toffe bij Belsimpel is dat je al vanaf dag één volledig deel uit maakt van het team. Dat betekent dat de aanpassingen aan de codebase direct impact hebben op systemen waar veel collegas gebruik van maken en waar klanten direct wat aan hebben. Dat is enorm leuk en ook soms ook wel een beetje spannend. In mijn vrije tijd probeer ik met regelmaat te sporten, zaalvoetballen en wielrennen (mits het mooi weer is). Bordspelletjes en schaken vind ik ook erg leuk om te doen in kleine gezelschappen. Daarnaast ben redelijk druk met politiek in de avonduren maar op een vrije avond gamen op z’n tijd is ook zeker niet verkeerd. Ik vind mooie lange reizen maken erg leuk en organiseer ook wel eens tripjes voor groepen vrienden, skivakanties bijvoorbeld. Ik krijg er veel energie van om mensen bij elkaar te brengen en blij te maken. Eigenlijk een beetje wat we bij Belsimpel ook doen!

Hoe werken wij?

Zo werken we samen

Is dit echt wat voor jou? Bekijk alle vacatures

17 miljoen unieke combinaties van telefoons, abonnementen en bundels

Dat past niet in een Magento of Microsoft-oplossing :)

Wie zoeken wij?

Er zijn een aantal dingen die we belangrijk vinden, dat je bijvoorbeeld slim en positief bent. Ben je net afgestudeerd of studeer je misschien nog? Dan hebben we ontzettend veel projecten waar je jezelf stapje voor stapje mee kunt ontwikkelen en altijd voldoende ervaren collega’s die je de juiste begeleiding kunnen geven. Al begin je net, je krijgt veel verantwoordelijkheid, want we denken dat je zo het snelst leert. Voor developers met veel ervaring hebben we daarnaast ook de meest uitdagende projecten. De vraag is niet of wij je kunnen prikkelen met toffe projecten, maar meer of jij het ook aan kan

Voldoende uitdaging & begeleiding

Als nieuwe collega krijg je altijd je eigen projecten en een vaste begeleider. Zo kun je je focussen en weet je dat er altijd iemand is waar je alles aan kunt vragen. Daarnaast bieden we ook verscheidene interne trainingen aan om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Een fijne werksfeer waar je jezelf kunt zijn

Het developmentteam bestaat uit meer dan 12 nationaliteiten en een diversiteit aan karakters. Bij Belsimpel is er alle ruimte om je eigen ding te doen op de manier die jij fijn vindt. Samen lunchen? Leuk? Liever even alleen, prima! Als je van gezelligheid houdt in de vorm van een spelletjesavond of een borrel, dan faciliteren wij dit regelmatig. Zo kun je je eigen team beter leren kennen en ook mensen van andere teams. En ook hier: wil je liever niet, ook helemaal goed!

De juiste spullen

We houden ervan als je computer lekker snel is. Dus krijg je een desktop met 3 schermen, CPU: Ryzen 2600X, GPU: GTX 1050, RAM: 32GB. Ook thuis. Sommige collega's werken op MacBooks vanwege de aard van hun werk.

Ga jij samen met ons tot het uiterste?

Bekijk hier alle development vacatures!