Business Analyst

Solliciteer nu

Business Analyst

Signaleer de bottlenecks, optimaliseer processen en implementeer de oplossingen

Fulltime | 36-40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ambitie & out-of-the-box denken.

De Belsimpel cultuur ademt het continue doorvoeren van verbeteringen. Dit heeft ons gebracht waar we vandaag de dag zijn en legt de basis voor toekomstige groei. Als Business Analyst vervul je hierin een cruciale rol. Elke dag zoek je naar kansen om Belsimpel beter te maken en verder te laten groeien in de Mobiele Wereld, maar ook daarbuiten. Door je analytisch inzicht en onderscheidend vermogen zie jij als geen ander het verschil tussen een symptoom en de oorzaak van een probleem. We proberen maximale impact te hebben op onze collega’s en klanten, en helpen teams het werk leuker, slimmer en efficiënter te maken. Jouw eigen initiatief juichen we 100% toe. Zo kun jij vanaf dag 1 echt het verschil maken.


Wat doe je als Business Analyst?

In deze rol ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het signaleren van bottlenecks. Als Interne Consultant wil jij alles tot op de bodem onderzoeken en begrijpen. Jij vraagt door waar anderen stoppen.
 • Het ontwerpen van verbeteringen voor - en het optimaliseren van complexe bedrijfsprocessen, logistieke systemen en IT-applicaties.
 • Het definiëren van de ideale situatie en het formuleren van de beste oplossing. Hiervoor zet je je eigen creativiteit en technische skills in, raadpleeg je experts uit het vakgebied en werk je nauw samen met de betrokken teams.
 • Hands-on & stap voor stap oplossingen implementeren. We werken met alle teams in Groningen, waardoor je snel even bij het desbetreffende team langs kunt lopen om te kijken of jouw nieuwe ontwerp ook echt een verbetering oplevert in de praktijk.
 • Het bijdragen aan onze constante internationale groei en de evoluerende uitdagingen. Deze rol is dynamisch en biedt de mogelijkheid om tussen projecten en focusgebieden te schakelen, afhankelijk van je actuele interesses en de behoeften van het bedrijf.
 • Het opzetten van nieuwe projecten. Naast het optimaliseren van bestaande processen ben jij niet bang om met een radicaal nieuw idee te komen. Hierin ben je verantwoordelijk voor het volledige projectmanagement: van begin tot eind.
 • Het maken van strategische afwegingen: wat heeft nu onze focus en welke projecten bewaren we voor de toekomst?


Wat zijn de specialisaties waarop jij je kunt focussen?

Het Business Analyst team bestaat uit een ambitieuze groep interne consultants met verschillende achtergronden en specialisaties. Er zijn verschillende richtingen binnen het bedrijf die je op kunt. Waar jij uiteindelijk terecht komt wordt gezamenlijk afgestemd, gebaseerd op jouw skills, interesses en talenten. Momenteel kan het grotendeels worden onderverdeeld in vier specialisaties: Supply Chain, Insurtech, Change Management & Software as a Service (SaaS). In elk van deze richtingen heb je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot Product Owner.

Supply Chain Consultant
Waar je je binnen de interne supply chain richt op het verbeteren van de logistieke processen in ons magazijn, ligt de focus in de externe supply chain daarbuiten. Voorbeelden van projecten:

Internal supply chain consultant:

 • Het optimaliseren van de magazijnindeling;
 • Het verfijnen van logistieke handelingen (zoals verzamelen, inpakken en bijvullen);
 • Het implementeren van een geavanceerd voorraadbeheersysteem;

External supply chain consultant:

 • Het toevoegen van nieuwe verzendmethoden;
 • Het voeren van gesprekken met vervoerders om onze huidige verzendopties te verbeteren of;
 • Het opstellen van business rules voor de optimale keuze van de type verzending.

Insurtech Specialist - Verzekeringen
Als Verzekeringen Specialist ga je aan de slag voor Tulip Assist, ons eigen verzekeringsmerk. Hier word je deel van een energiek team dat ernaar streeft de verzekeringsmarkt te transformeren. Je draagt bij aan onze klantgerichte digitale innovaties en verzekeringsproducten, en werkt aan uiteenlopende projecten om ons bedrijf op te schalen en internationaal uit te breiden. Denk hierbij o.a. aan

 • Het optimaliseren van onze Klantenservice voor internationale gesprekken;
 • Het herontwerpen van onze claimprocessen en internationale reparatiestromen, of
 • Het identificeren van nieuwe klantbehoeften en een bijdrage leveren aan de productontwikkeling.

Change Management Consultant
Als Change Management Specialist ben je de motor achter constante verbeteringen binnen onze organisatie. Voorbeelden van projecten:

 • Het optimaliseren van coaching processen bij Team Klantenservice;
 • Het efficiënter maken van de leveringsstromen;
 • Het automatiseren van de maandafsluiting van onze Finance afdeling, of
 • Het opzetten van een dashboard met verkoopstatistieken van Team Zakelijk.

In deze rol werk je nauw samen met diverse teams en help je hen de voordelen van veranderingen te begrijpen, zelfs als dit in eerste instantie een stap terug lijkt. Je kritische blik en sterke communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat je mogelijke optimalisaties tijdig signaleert en deze effectief overbrengt op de betrokken teams. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte, enthousiast en klaar is voor de uitrol van verbeteringen.

SaaS Consultant
Als SaaS Specialist werk je aan diverse projecten om onze in-house software aantrekkelijk te maken én te houden voor telecombedrijven wereldwijd. Ons SaaS-product is onze jongste business-line, wat betekent dat er volop ruimte is voor creativiteit, initiatief en impact. Jouw pioniersmentaliteit komt hierbij goed van pas, aangezien veel van wat we doen, zowel voor ons als voor jou nieuw is. Je zou bijvoorbeeld na een brainstormsessie gevraagd kunnen worden om een eerste versie van een configuratietool te ontwerpen, die helder maakt welke stappen een telecombedrijf moet nemen om onze software te kunnen inzetten.

Hierin werk je nauw samen met andere pioniers, waaronder de je directe collega’s, de oprichters Jeroen & Jeroen, en ons team van ontwikkelaars. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kom je in contact met onze B2B-klanten, softwarepartners en/of onze ontwikkelteams. Daarnaast kun je verwachten dat je meerdere keren per jaar naar het buitenland reist om beurzen, klanten en/of partners te bezoeken.

Samen streven we ernaar om het SaaS-product tot een succes te maken, zodat zoveel mogelijk telecombedrijven van onze software gebruik kunnen maken. Met dit streven hopen we een verschil te kunnen maken in de branche.

Wat kun je van ons verwachten?

Arbeidsvoorwaarden

 Een goed salaris dat met je mee groeit.

Een gunstige pensioenregeling.

Veel benefits, zoals kortingen en sportmomenten met collega's. 

Gezelligheid

750 collega's met dezelfde werkdrive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en VrijMiBo's

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.


Ontwikkelmogelijkheden

 Persoonlijke ontwikkeling staat voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding, intervisie. Zoveel uitdaging en verantwoordelijkheid als je aan kan.

Werk & privé

Werken in het centrum van Groningen.

Training voor een goede werk-privébalans.

Flexibele starttijden & af en toe thuiswerken.


 


Wie ben jij?

 • Je hebt een WO-master in een technische/analytische richting, bij voorkeur Industrial Engineering, Technologie & Operations Management, Operations Research of Econometrics;

 • Je kunt in complexe situaties het overzicht bewaren en je bent nieuwsgierig om iets tot de bodem uit te zoeken;

 • Je bent analytisch ijzersterk;

 • Affiniteit met webshops, IT en e-commerce is een voordeel maar niet vereist.

Deze vacature staat open voor zowel starters als kandidaten met werkervaring. De projecten verschillen in scope, complexiteit en verantwoordelijkheden. In het proces worden je takenpakket en de rol die je gaat vervullen bepaald op basis van je interesses en vaardigheden. We spitsen dit toe op welk punt in je carrière je bevindt zodat je je kunt blijven ontwikkelen op verschillende fronten.

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Benefits

Ben jij er binnenkort ook bij? En alleen als je wil, want als je er niet van houdt is dat ook goed. Bij Belsimpel kan iedereen zichzelf zijn.