Senior Back-end Developer

Solliciteer nu

Senior Back-end Developer

Werk in een slim team achter de schermen aan de ontwikkeling van onze SaaS oplossingen

Fulltime | 32-40u/w | wo-niveau | Grote markt in Groningen

Toegang tot de digitale wereld voor iedereen gemakkelijker maken. 

Als Senior Back-end Developer speel je een sleutelrol in de transitie van onze inhouse ontwikkelde e-commerce website en systemen naar het Gomibo platform als SaaS oplossing. Een grote uitdaging waarbij jouw kennis en ervaring onmisbaar is. Hoe je rol er precies uit ziet, hangt af van je interesses, vaardigheden en op welk gebied je je wilt ontwikkelen.

English | Nederlands 

Wat doe je als Senior Back-end Developer?

Als senior developer ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • De aansturing van het ontwikkelproces vanuit de Minimum Viable Product (MVP) -gedachte waarbij je snel en iteratief waarde levert.
 • Het uitdenken van technische projecten die aan specifieke business rules en kwaliteitseisen voldoen. Denk aan: snelheid, schaalbaarheid, leesbaarheid en onderhoudbaarheid van code, zodat ons platform over 20 jaar nog steeds uitstekend functioneert.
 • Het signaleren van verbeteringen op technisch gebied, onze interne workflow en development cycle, bijvoorbeeld via onderzoek en focusgroepen.
 • Het voortouw nemen in projecten door o.a. MVP’s bepalen, technisch advies geven en bijsturen waar nodig. Je stelt kritische vragen bij reviews, brengt technische risico’s in kaart (bijv. de impact op systemen) en bewaakt backwards compatibility.
 • De begeleiding van collega’s door coaching en code reviews.

Manier van werken

 • Bij Gomibo hebben we een platte structuur en werken we in multidisciplinaire teams. Dit betekent dat er geen gelaagde hiërarchie is, ondanks de verschillende gradaties en specialisaties in werkervaring. Beslissingen over topics als architectuur worden niet van bovenaf bepaald, maar neem je in samenspraak met je team. 
 • Je werkt daarnaast nauw samen met de Product Owner van het team. Aan jou de taak om de functionele wensen om te zetten naar een technische uitwerking, die direct meerwaarde voor collega’s heeft en tegelijkertijd praktisch uitvoerbaar blijft.

Persoonlijke ontwikkeling

Als senior kun je qua groeipad alle kanten op: technisch specialist, generalist of een combi van beide. Je kan bijvoorbeeld een fluïde rol hebben door de architect te zijn voor een systeem, maar ook een functionele rol aannemen waarbij je bijvoorbeeld contact onderhoudt met providers of de tickets voor een technisch project maakt.


Voorbeelden van actuele projecten

Naast deze projecten kun je ook de kar trekken in teams die werken aan overkoepelende thema’s als: APIs, architecture, workflows, leren & ontwikkelen of trainingen geven om onze collega's inhoudelijk nog beter te maken.

Wat bieden we jou?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar (plus de optie om 5 dagen bij te kopen) bieden we ook: 

(Internationale) doorgroeimogelijkheden

Krijg de mooiste maatwerk carrière van Nederland.

Je ontwikkeling staat centraal

Coaching, trainingen en nog veel meer.

Goede gear

Desktop met 3 schermen, CPU: Ryzen 2600X, GPU: GTX 1050, RAM: 32GB. Ook thuis.

Werk past in je leven

Flexibele werktijden, een sportuurtje tijdens werktijd en een thuiswerkbeleid van 2 dagen per week. Meer dagen zijn in overleg mogelijk.


Wie ben jij?

 • Jij hebt een hbo- of wo-diploma in de richting van Computing Science, Software Engineering, Informatica of een vergelijkbare richting.
 • Je hebt ruime ervaring met softwareontwikkeling, waaronder het ontwerpen, programmeren, testen en debuggen van complexe systemen. 
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de componenten en systemen waar je aan werkt, van concept tot oplevering. Omdat we veel waarde hechten aan vrijheid, zelfstandigheid en creativiteit is het nemen van eigenaarschap van groot belang.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken aan multidisciplinaire IT vraagstukken.
 • Je bent bekend met Agile werkwijzen. Je weet hier het beste van toe te passen, maar laat je er niet volledig door leiden.
 • Je bent communicatief vaardig en kan goed samenwerken met verschillende type personen en teams.
 • Ervaring met onze stack is een pre, maar geen vereiste. Indien je in andere talen op het niveau zit dat we zoeken, gaan wij er vanuit dat je onze stack snel genoeg oppakt als je het juiste inzicht hebt.

English | Nederlands

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.