Data Scientist (NL/EN)

Solliciteer nu

Data Scientist

Duik in de data en optimaliseer de processen en gebruikerservaring

Fulltime | 40u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Overzicht, drive & out-of-the-box denken.

We hebben enorme hoeveelheden data tot onze beschikking, hoe gaan we dit gebruiken om het werk van collega’s makkelijker te maken, het aanbod te verbeteren en zo nog meer klanten te kunnen helpen? Door het automatiseren van rapportages en het modelleren van belangrijke bedrijfsprocessen heb je grote impact op besluitvorming. Als Data Scientist sta je aan de wieg van ingrijpende verbeteringen binnen het bedrijf.


Wat doe je als Data Scientist?

Als Data Scientist krijg je inzicht in veel processen binnen het bedrijf, van de website tot aan de brievenbus. Dit betekent dat je samenwerkt met verschillende teams, en ze helpt om nieuwe inzichten te krijgen in hun werk. Je bent een echte vraagbaak; collega’s kloppen bij jou aan om gebruik te maken van jouw expertise op het gebied van analyses. Welke onderdelen van de website slagen er niet in klanten op weg te helpen? Hoe besteden we onze online advertentiebudgetten het beste in tijden van schaarste? Wat is de optimale premie voor een telefoonverzekering? Wat is de ideale strategie om automatisch productprijzen in te stellen? Deze en nog veel meer uitdagende vragen staan klaar om door jou opgelost te worden.

Als fulltime Data Scientist functioneer je als meewerkend voorman/-vrouw binnen jouw Team. Je denkt intensief mee over nieuwe projecten en verbeteringen van bestaande processen. Eigen inbreng en initiatief nemen worden bij ons keihard toegejuicht, want als Data Scientist heb je een unieke kijk op het bedrijf. Je staat in contact met teamleiders van andere teams, interpreteert behoeftes en spot nieuwe kansen om zaken te automatiseren en verbeteren. Daarnaast sta je als Data Scientist aan de frontlinie van onze internationale uitbreidingsambities.

Als Data Scientist maak je onderdeel uit van het Data Driven team, samen met Data Driven Development en Data Driven Marketing. Samen zetten jullie alles op alles om ons elke dag een stukje verder te brengen. Door de nauwe samenwerking zijn de resultaten van jouw inzet en onderzoek snel te zien aan de voorkant van de website. Je kan vanaf dag één al verschil maken!


Zo kan je dag eruitzien

Met een verse bak koffie (of kop thee) bekijk je je mailbox en werk je je to-do bij. Vervolgens zet je een zelfgebouwd script aan om een rapport uit te draaien, welke je opstuurt naar team Zakelijk. Binnenkort hoeft dit niet meer, want je hebt samen met een developer een feature ontworpen die dit volledig automatiseert in het backoffice systeem. Het is maandag, dus je gaat op weg naar de web analytics meeting. Hier bespreek je samen met je team en Jeroen Doorenbos de website performance van de afgelopen week. Er ontstaat een flinke discussie, waarin je niet bang bent om je mening te geven. Vergaderen en analyseren kost veel energie en daarom is het tijd voor de lunch. Met je team ga je lekker je lunch halen in de Groningse buitenlucht en is er na het eten tijd voor een potje pool of tafelvoetbal.

De rest van de dag ga je aan de slag met je eigen projecten, want er is nog genoeg te doen. Vorige week heb je met Team Inkoop gesproken over het automatiseren van het inkoopproces. Met behulp van je notities onderzoek je hoe je de beschikbare data omzet naar concrete beslissingen. Dit ziet er veelbelovend uit! Na het verzetten van zoveel werk, check je voor de laatste keer je mail en sluit je je PC af. Sander loopt nog even langs je bureau: of je zin hebt in een laatste potje tafelvoetbal. Isadora daagt je vanaf haar bureau echter uit voor een rondje tafeltennis. Wat ga je doen?

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op de fiets naar kantoor.

Vergoot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma in de pocket, bij voorkeur met een bèta-oriëntatie.
  • Het analyseren van grote datasets is een soort uit de hand gelopen hobby van je.
  • Je vindt het leuk om jezelf te ontwikkelen op het gebied van online marketing.
  • Je bent analytisch aantoonbaar ijzersterk.
  • Je hebt een grote affiniteit met webshops.
  • Vrienden zouden je omschrijven als leergierig, een echte teamplayer en iemand die goed leiding kan geven.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier. 

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?