Hoe ziet solliciteren er bij ons uit?

We leggen je graag uit wat wij belangrijk vinden en wat je kunt verwachten vanaf het moment dat je bij ons hebt gesolliciteerd!

Het allerbelangrijkst vinden wij dat er een duidelijke klik is tussen jou en Belsimpel. Daarom bestaat het sollicitatieproces vaak uit meerdere rondes. Dit klinkt mogelijk wat intensief, maar betekent niet dat het proces veel tijd in beslag neemt. We doen dit om je zo goed mogelijk te leren kennen en je met verschillende collega’s te laten kennismaken. Ook geeft dit jou de mogelijkheid om op meerdere momenten vragen te stellen, over zowel de functie als de bedrijfscultuur. We besteden bewust veel aandacht aan onze sollicitatie periode, zodat we de kans dat het toch geen match blijkt te zijn zo klein mogelijk maken.

Bij Belsimpel gaan wij bij altijd tot het uiterste, ook als het om nieuwe collega’s gaat. Wij zoeken alleen naar de 9ens en 10en. We werken daarom ook bewust niet met strikte deadlines, rondes of startdata, maar wachten liever tot we écht de juiste persoon hebben gevonden. We doen graag dingen op onze eigen manier en werken dan ook niet met standaard motivatiebrieven. Heb je er al één geschreven? Dan mag je die altijd bijvoegen. Ook goed om te weten: als je solliciteert kijken we niet alleen naar de functie waar je op gesolliciteerd hebt, maar ook altijd of er andere vacatures zijn die mogelijk nog beter aansluiten.

Hieronder hebben wij de algemene richtlijnen van ons sollicitatieproces voor je op een rij gezet. Afhankelijk van de functie en het proces kan jouw sollicitatieprocedure hier van afwijken.

Procedure fulltime functies, traineeships en afstudeeropdrachten

1. Applicatie

Je uploadt je cv, vult de vragen in en drukt op verzenden. We vragen ook jouw cijferlijsten op voor het totaalplaatje. Als je sollicitatie compleet is nemen we zo snel mogelijk contact met je op, dit is meestal binnen een week.

2. Telefonisch interview

Naar aanleiding van je sollicitatie word je gebeld door Team Werving en Selectie voor een aantal aanvullende vragen. Op basis van alle onderdelen beslissen we of we je uitnodigen voor een eerste gesprek.

3. Eerste gesprek

Het eerste gesprek is een oriënterend gesprek met als doel om jou beter te leren kennen. Voor jou is er natuurlijk de mogelijkheid om al je vragen te stellen en uit te zoeken of Belsimpel ook echt bij jou past! Dit gesprek is vaak alleen met collega’s van Team Werving en Selectie.

4. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de inhoud. Vaak haakt er een collega aan die betrokken is bij de functie, zodat je een nóg beter beeld krijgt van het team en de werkzaamheden. Dit gesprek gaat vrijwel altijd samen met een assessment.

5. Derde gesprek

We plannen nog een derde gesprek in om er zeker van te zijn dat we écht de juiste match tussen jou en Belsimpel hebben gevonden. Hier zal meestal ook één van de twee oprichters van Belsimpel aanhaken.

6. Contractvoorstel

We willen heel graag dat je bij ons team komt! We laten je dit telefonisch weten en vervolgens ontvang je per mail een goed voorstel met de inhoud van je functie en de arbeidsvoorwaarden. Kom jij de Belsimpel-familie versterken?

7. Indienststelling

Gefeliciteerd, vanaf vandaag ben je echt onderdeel van de Belsimpel-familie. We hebben er ontzettend zin in dat je bij ons aan de slag gaat!

Belsimpel Assessments

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert kan het zijn we je vragen om één of meerdere assessments te maken tijdens het proces. Deze assessments zijn echt op Belsimpel afgestemd, we hebben ze dan ook zelf ontwikkeld. Per functie verschilt het in welke fase(s) van het proces je deze krijgt, dit kan zowel voor het eerste gesprek of tussen de gesprekken door zijn. We informeren je zo goed mogelijk over wat je kunt verwachten en hoe je je voor kunt bereiden.

Dit vinden wij belangrijk:

Dat wij weten wie jij bent en jij weet wie wij zijn.
Geen vragenvuur maar een goed gesprek.
Wees vooral jezelf en laat ons weten waarom je dit wil.

Procedure studiegerelateerde bijbaan

Het sollicitatieproces voor een bijbaan in een ondersteunend team is relatief uitgebreid. In deze bijbanen is het mogelijk om kennis te maken met werk in je eigen vakgebied. Je hebt niet zozeer een “bijbaan”, maar eerder een kennismaking met een fulltime baan in parttime dienstverband. Voor deze bijbanen hebben we dan ook een uitgebreid sollicitatieproces om uit te zoeken of er een match is tussen jou, Belsimpel en het inhoudelijke werk.

1. Applicatie

Je uploadt je cv, vult de vragen in en drukt op verzenden. We vragen ook jouw cijferlijsten op voor het totaalplaatje. Nu hopen op goed nieuws!

2. Telefonisch interview

Naar aanleiding van je sollicitatie word je meestal binnen een week gebeld door Team Werving en Selectie voor een aantal aanvullende vragen en indien alles goed zit plan je je eerste gesprek in!

3. Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek is het doel om jou beter te leren kennen, samen te kijken naar jouw toekomst en er achter te komen waar je interesses liggen. Jij krijgt de mogelijkheid om al je vragen te stellen en uit te zoeken of Belsimpel ook echt bij jou past!

4. Assessment en vervolggesprekken

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert kan het zijn we je vragen om één of meerdere assessment te maken. Daarnaast plannen we nog een tweede en soms derde gesprek om inhoudelijk dieper in te gaan op de functie en de match met de Belsimpel-cultuur. Hier haakt vaak een collega uit het team bij aan en soms ook één van de twee oprichters.

5. Indienststelling

Zijn we van beide kanten nog steeds enthousiast? Dan willen we je graag verwelkomen als nieuw lid van de Belsimpel-familie. We hebben er ontzettend zin in dat je bij ons aan de slag gaat!

We werken niet met vaste deadlines of sollicitatierondes

Vaak kun je al binnen een week bij ons aan de slag!

Procedure operationele bijbanen

Het sollicitatieproces voor een bijbaan in een operationeel team betreft de bijbanen voor bijvoorbeeld Team Klantenservice, Team Abonnementen, Team Retour & Reparatie en Team Verzenden & Bezorgen. Hiervoor zijn algemenere skills nodig en hiervoor is je oriëntatie op je toekomstige baan minder belangrijk. Desondanks hebben we natuurlijk de zelfde hoge lat als het gaat om je fanatisme en de match met de Belsimpel-cultuur.

Solliciteer je voor één van de winkels? Dan is het eerste gesprek hoogstwaarschijnlijk online en volgt er mogelijk nog een tweede gesprek met de teamleider van je toekomstige team in de winkel zelf.

1. Applicatie

Je uploadt je cv, vult de vragen in en drukt op verzenden, nu hopen op goed nieuws!

2. Telefonisch interview

Naar aanleiding van je sollicitatie word je gebeld door iemand uit Team Werving en Selectie voor een aantal aanvullende vragen. Indien alles goed zit plannen we een gesprek met je in!

3. Gesprek

Het doel van het gesprek is om te ontdekken of er een klik is van beide kanten en om er achter te komen waar jouw interesses liggen. Daarnaast vinden we je motivatie erg belangrijk en kun jij ook al je vragen stellen

4. Indienststelling

Welkom aan boord bij de Belsimpel-familie. Wij kijken uit naar je start!

Vragen?

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Of heb je vragen over de vacature die je wilt stellen voor je solliciteert? Bel dan gerust met Team Werving & Selectie op 050-2118356 of stuur een mail naar werken@belsimpel.nl.

Wil je samen met ons tot het uiterste gaan?

Bekijk alle vacatures